Julia Heetman: “Ik ben niet dom, ik wil gewoon met mijn handen werken”

Julia komt uit een creatief gezin en ontdekte op jonge leeftijd al haar liefde voor video’s maken. Ze koos voor de mbo-opleiding audiovisueel op het Media College in Amsterdam. Na haar opleiding wilde ze bewijzen dat ze ook het hbo aankon. Ze maakte een start op de hogeschool Willem de Kooning richting advertising maar dit bleek geen succes: “Mijn mbo-opleiding bij het Media College vond ik zo veel leuker dan het hbo! Ik wil er gewoon op uit. Ik wil geen essays schrijven. Het mbo was echt een waanzinnige tijd.” Julia besloot te stoppen met haar hbo: “Ik zei tegen mijzelf: ga maar maken in plaats van schrijven.” 

 

Julia’s doorbraak op social media kwam tijdens de lockdown: “Toen de lockdown begon had ik pas echt door dat video’s maken mijn ding was. Ik besloot te stoppen met mijn hbo-opleiding om hiermee verder te gaan.” 

Naast haar passie voor video’s is Julia ook een enorme dierenvriend en wil ze zich in de toekomst meer inzetten voor het dierenwelzijn. “Ik zou later een hondenshelter willen oprichten als ik genoeg geld heb of een zwerfhondenstichting. Ik wil ook meer video’s gaan maken over dierenwelzijn.” 

Benieuwd hoe Julia samen met Niek meedraait in een dierenziekenhuis? Kijk dan naar de tweede aflevering van Niek zoekt werk op het Youtube kanaal van NPO 3 en op NPO3.nl.