Hoe zie je of een paard het naar zijn zin heeft, waarom een bok stinkt en hoe komt het dat kippen tot de meest intelligente boerderijdieren horen? In het programma
Nieuwe Boeren zijn de tips & tricks van echte boeren Arnold en Rianne onmisbaar voor de deelnemers.

Arnold en Rianne houden alles in de gaten en geven de kandidaten opdrachten. Zij leren hen de kneepjes van het vak. Op hun manier. Alles staat in het teken van de boerderij en de dieren.

Kip Nieuwe boeren

Arnold en Rianne geven je hier de beste boerenwijsheden. Zij weten namelijk heel veel over het leven op de boerderij en de dieren. Deze wijsheden delen ze maar al te graag met de kandidaten en met de mensen thuis. In de volgende video’s delen zij hun kennis over schapen, kippen en koeien.

Met dieren op de boerderij is geen dag hetzelfde. Ga je de strijd aan, dan verlies je deze.

Boeren Arnold en Rianne

Wollige dames

Je kent het spreekwoord wel: “Als er één schaap over de dam is, volgen er meer.” Maar klopt dit eigenlijk wel? Ook vertelt Arnold dat schapen ‘echte uitbrekers’ zijn. Hoe dat allemaal zit zie je in de volgende video.

Verse eitjes

Wil je nu graag zelf kippen en dan het liefst witte eieren? Arnold en Rianne leggen je in de onderstaande video uit waar je dan precies op moet letten.

“Een band voor het leven”

Koeien zijn koppige dieren volgens de boerin. In het verzorgen van de koeien zijn de 3 R’s belangrijk. Wat die 3 R’s precies zijn vertelt ze je in onderstaande video.

Fan van Arnold en Rianne?

Dat snappen wij! Bekijk onze laatste aflevering voor meer tips en weetjes van Arnold en Rianne.

Zelf verse roomboter maken

Flink bijgeleerd over de dieren van de boerderij? Goed bezig! Ben je ook benieuwd naar hoe je net als onze Nieuwe Boeren zelf je eten moet maken?Wij hebben voor jou een heerlijk recept voor roomboter! Lees hier hoe je roomboter maakt.

Roomboter Karnen

Meer zien van Nieuwe boeren?

Kijk dan elke donderdag om 20.30 uur naar NPO 1!