In Nederland hebben meer dan een miljoen mensen last van burn-outklachten. In de nieuwe serie Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen die hiermee kampen en herstellen op een zorgboerderij. Geeft het hen nieuwe inzichten? 

Op de zorgboerderij trekken de deelnemers op met hulpboeren. De hulpboeren met een verstandelijke beperking gaan elke dag met veel plezier naar hun werk. Een mix van twee verschillende werelden, waarbij ze leren van elkaar en van elkaars talenten.  

 

Werk en ontspanning 

De vrolijke en stressvrije hulpboeren hebben zo hun eigen kijk op het leven en samen met hun nieuwe collega’s steken ze de handen uit de mouwen. Samen werken ze aan een uitdagend bouwproject. 

Het is een proces van ups en downs waarin de deelnemers op zoek gaan naar de balans tussen werk en ontspanning. Grenzen worden verlegd, patronen worden doorbroken en nieuwe vriendschappen gesloten. De deelnemers en de hulpboeren delen in ontroerende én inspirerende gesprekken hun ervaringen met Joris Linssen.

Geestelijke gezondheid

Geeft het avontuur op de zorgboerderij de deelnemers nieuwe inzichten? Keren ze terug naar hun oude stressvolle bestaan of slaan ze toch een nieuwe weg in? De van oorsprong Vlaamse productie werd succesvol ontvangen in tv-kijkend België. Niet geheel verwonderlijk. Geestelijke gezondheid en burn-outklachten zijn grote thema’s onder de werkende bevolking, ook in Nederland. In Out of Office besteedt KRO-NCRV aandacht aan het onderwerp, de effecten van een burn-out en hoe er in de samenleving mee om wordt gegaan. 

'Het is mooi om te zien hoe de vijf deelnemers 'levenslessen’ krijgen van de zes hulpboeren'

Joris Linssen, presentator

Presentator Joris Linssen vertelt: 'Het is mooi om te zien hoe de vijf deelnemers 'levenslessen’ krijgen van de zes hulpboeren. Het werkt voor beide groepen emanciperend. Ik vind het heel moedig dat de deelnemers openlijk uitkomen voor hun problemen en een van de grote uitdagingen van deze tijd een gezicht geven. 

Joris vervolgt: 'Daarnaast is het mooi om te zien dat ook de hulpboeren opbloeien. In de loop van de serie groeien we samen uit tot één grote familie. Ik voel me een soort ‘Twaalfde Man’: een enthousiast supporter van dit kleurrijke elftal'. 

Out of Office is vanaf dinsdag 5 maart wekelijks te zien om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Bekijk de trailer 

Joris Linssen en deelnemers in Out of Office
24 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Op de hoogte blijven van Out of Office?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!