Kun je genade proeven?

Vandaag is Petrus te gast in de Amsterdamse Maarten Lutherkerk. Het thema is: 'Proef genade.' Hoe smaakt genade volgens de gemeenteleden van Amsterdam?

In de Maarten Lutherkerk worden we welkom geheten door dominee Andreas Wöhle. Andreas organiseert ‘cooking grace’. Aan een lange tafel proeven gemeenteleden hoe voor hen persoonlijk ‘genade’ smaakt. 

Dominee Andreas Wöhle
Dominee Andreas organiseert een cooking grace

Volgens gemeentelid Petra Bosé moeten we niet alles cognitief beredeneren, want 'dan ga je voorbij aan de hele beleving'. 'Genade heeft voor mij een lichte smaak, prikkelt op je tong en geeft een gloed door je hele lichaam.' 

Petra Bosé vertelt hoe genade voor haar voelt
Tonko Grever, conservator van het Luther museum

Ook zijn we te gast in het Luther Museum. Conservator Tonko Grever vertelt over de geschiedenis van de Lutheranen in Amsterdam. 'Lutheranen hebben niet alleen oog voor het geloof, maar ook zeker voor zorg voor zwakkeren in de samenleving.' 

Marie-Claire Vos
De Augustanahof

Ook de bewoners van het Augustanahof zien om naar elkaar, zodat de ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. De voormalig Evangelisch-Lutherse kerk is omgebouwd tot een woongemeenschap voor oud en jong. 'In een oudere levensfase zoek ik toch een gemeenschap', vertelt Marie-Claire Vos, bewoner van het Augustanahof.

Bekijk hier deze aflevering