KRO-NCRV’s Petrus in het land is officieel een klimaatbewuste productie. Het programma heeft namelijk het ALBERT Klimaatbewust-certificaat gekregen. 

 KRO-NCRV wil als maatschappelijke mediaorganisatie door middel van programma’s en initiatieven laten zien hoe bijzonder en belangrijk de natuur is voor ons als mens en dier. Hierin kan klimaatbewust produceren niet ontbreken en is het ook het doel van de omroep om de voetafdruk van de producties zo klein mogelijk te houden. Daarom is KRO-NCRV een van de omroepen die participeert in het Albert-project. ALBERT is een internationaal duurzaamheidsplatform voor de tv-branche dat ernaar streeft om de voetafdruk van de producties zo klein mogelijk te maken.

 

Petrus in het land heeft nu als 2e KRO-NCRV-programma het Albert-certificaat behaald. Om het certificaat te verkrijgen moeten programmamakers een traject doorlopen waarbij gekeken wordt naar het productieproces van het tv-programma. Bij het maken van Petrus in het land wordt zoveel mogelijk geprobeerd te carpoolen naar opname-locaties, wordt er vegetarisch geluncht en er worden er zo min mogelijk wegwerpproducten gebruikt. Bovendien wordt de CO2-uitstoot - die onvermijdelijk is bij het maken van het programma – gecompenseerd door het ondersteunen van projecten die natuurontwikkeling in Nederland bevorderen.

 

Petrus in het land is elke zaterdag te zien om 17.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.