Dit zijn de hoofdrollen in de dramaserie Rampvlucht

De cast van Rampvlucht is bekend! In de vijfdelige dramaserie over de Bijlmerramp vervullen Thomas Höppener, Joy Delima en Yorick van Wageningen de hoofdrollen.

Als dierenarts Asha Willems, Trouw-journalist Vincent Dekker en Volkskrant-journalist Pierre Heijboer gaan zij samen op zoek naar antwoorden op vragen over de oorzaak van een de meest mysterieuze vliegrampen van de twintigste eeuw: de Bijlmerramp. Lees meer over de hoofdrollen. 

Joy Delima

In Rampvlucht neemt Joy Delima de rol van de jonge dierenarts Asha Willems op zich. Ze is onder andere bekend door haar  hoofdrol in de recent wereldwijd-uitgebrachte serie Dirty Lines op Netflix. 

Hoofdrol Rampvlucht voor Joy Delima

Joy is acteur en schrijver. Ze kreeg nog vóór haar afstuderen aan de ArtEZ in Arnhem een nominatie voor de Colombina voor haar rol in Onze Straat bij Het Nationale Theater. Ze speelde diverse voorstellingen bij o.a. Toneelgroep Oostpool en tourde meerdere seizoenen met haar solovoorstelling Stamboom Monologen. Van 2020 tot begin 2022 maakte Joy deel uit van het acteursensemble van International Theater Amsterdam (ITA). Op televisie was Joy onder andere te zien in Flikken Rotterdam en in de film Meskina. Joy speelt de hoofdrol in de recent wereldwijd-uitgebrachte serie Dirty Lines op Netflix. In 2023 zal ze wederom te zien zijn op Netflix in een speelfilm waarin ze de hoofdrol speelt. Naast haar acteerwerkzaamheden schrijft Joy als columnist voor Volkskrant Magazine en werkt ze momenteel aan haar debuut, dat in 2023 uit zal komen.  

Thomas Höppener

Voor Rampvlucht kruipt Thomas Höppener in de huid van Trouw-journalist Vincent Dekker. Je kent 'm onder andere van De Libi en uit Joardy Film. 

KRO-NCRV Rampvlucht - Thomas Höppener

Thomas Höppener studeerde in 2011 af aan de Toneelschool Amsterdam en de Academie voor Beeldende Kunsten. Thomas trad op in Frascati theater in verschillende Oostpool-producties zoals People, Places & Things van Marcus Azzini en La Pretenza, geregisseerd door Maren Bjørseth en Jan Hulst. Thomas speelde in 2019 een rol in De Libi, waarvoor hij een Gouden Kalf kreeg (Beste Mannelijke Bijrol). Ook is Thomas inmiddels niet meer weg te denken uit de VPRO-webserie Joardy Season 1 en in 2021 Joardy Season 2 en Joardy Film; bedacht en geschreven door Jim Deddes, Jan Hulst en Giancarlo Sanchez.  In de afgelopen twee jaar was Thomas te zien in de Oostpool-voorstellingen Baby Crazy en Komt Goed van Jan Hulst en Kasper Tarenskeen. 

Yorick van Wageningen

Yorick van Wageningen speelt in Rampvlucht de rol van Volkskrant-journalist Pierre Heijboer. Hij is onder andere bekend van Beyond Borders, De Belofte van Pisa, The Letter for the King en De Veroordeling. 

Hoofdrol Rampvlucht voor Yorick van Wageningen

Yorick werd buiten Nederland 'ontdekt' door Steven Spielberg die hem in de Nederlandse film Total Loss zag. Hij maakte zijn Amerikaanse filmdebuut in Beyond Borders tegenover Angelina Jolie en Clive Owen. The Chronicles of Riddick, Terrence Malick's The New World, Emilio Estevez' The Way (tegenover Martin Sheen), 47 Ronin met Keanu Reeves en Michael Mann's Blackhat volgden.  Ook speelde hij de rol van ‘Bjurman’ in de film The Girl with Dragon Tattoo, Ronnie in De wederopstanding van een klootzak en in Papillon (2017). In maart 2020 was Yorick te zien in De Belofte van Pisa en in de Netflix Original The Letter for the King. Hij won in 2021 de Gouden Kalf voor beste bijrol voor zijn rol in de film De Veroordeling, gebaseerd op de Deventer-moordzaak. 

Cast

Naast de hoofdrollen voor Joy Delima, Thomas Höppener en Yorick van Wageningen zijn er rollen voor onder andere Guy Clemens, Kenneth Herdigein, Katrien van Beurden, Gijs Scholten van Asschat, Emmanuel Ohene Boafo, Cees Geel, Saskia Temmink, Belinda van der Stoep, Joy Wielkens, Chris Peters, Porgy Franssen, Marieke Heebink, Bart Slegers en Hannah van Lunteren.

Rampvlucht is vanaf donderdag 29 september beschikbaar op NPO 1, NPO Start en de bekende podcastkanalen. Meer weten over de serie?

Rampvlucht

In KRO-NCRV's Rampvlucht werpen een dramaserie, documentaire, podcast en digitale reconstructie een nieuwe blik op de controversiële Bijlmerramp.

Rampvlucht