Rampvlucht

In Rampvlucht werpen een dramaserie, documentaire, podcast en digitale reconstructie een nieuwe blik op een van de meest controversiële vliegrampen van de twintigste eeuw: de Bijlmerramp. 

Wie is de echte Vincent Dekker?

Vincent Dekker, destijds werkzaam als luchtvaartjournalist voor Trouw, stortte zich op de dodelijke vliegramp. 'Voorlichters van Verkeer en Waterstaat begonnen mijn publicaties te dwarsbomen.'

Links de acteur van Vincent Dekker (Thomas Höppener), recht de echte Vincent Dekker

MIND Korrelatie

We kunnen ons voorstellen dat je na het zien van Rampvlucht veel emoties voelt. Als je wilt, kun je hier gratis en anoniem over praten met een hulpverlener van MIND Korrelatie via 0900-1450 of mindkorrelatie.nl. De hulpverleners luisteren naar je en kijken samen met jou wat je kunt doen om met deze gevoelens om te gaan en je misschien beter te voelen.

MIND Korrelatie

De cast van Rampvlucht

In Rampvlucht gaan dierenarts Asha Willems, Trouw-journalist Vincent Dekker en Volkskrant-journalist Pierre Heijboer samen op zoek naar antwoorden op vragen over de oorzaak van de Bijlmerramp. 

Asha Willems - Joy Delima

Wat is wanneer te zien?

Documentaire

Vanaf 29 september vooruit de te kijken op NPO Plus, vanaf 4 oktober op NPO Start en op 5 oktober om 22.17 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.

Meer over de documentaire
 

Podcast

Vanaf donderdag 29 september beschikbaar via de bekende podcastkanalen en op rampvlucht.kro-ncrv.nl.

Meer over de podcast

Dramaserie

Vanaf 29 september dagelijks om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1 of te bingen op NPO Plus. De slotaflevering wordt uitgezonden op dinsdag 4 oktober, exact 30 jaar na de ramp.

Meer over de dramaserie

 

Digitale reconstructie

Vanaf donderdag 29 september beschikbaar op rampvlucht.kro-ncrv.nl.

Bekijk de digitale reconstructie

"Dit gaat over mensen."