Rampvlucht genomineerd voor een Gouden Kalf!

Tijdens de 42e editie van het Nederlands Film Festival zijn de nominaties voor de Gouden Kalveren 2022 bekendgemaakt. De nominaties zijn bepaald door een onafhankelijke jury bestaande uit drie professionals. KRO-NCRV's dramaserie Rampvlucht is genomineerd!

 

Rampvlucht

Rampvlucht is een vijfdelige, op werkelijkheid gebaseerde complotthriller over de Bijlmerramp, het meest controversiële vliegtuigongeluk uit de vorige eeuw. In de serie gaan twee journalisten in het diepste geheim op zoek naar de waarheid rondom deze ramp. In het juryrapport van het Nederlands Film Festival staat het volgende: "Rampvlucht is een compromisloze tragedie. Een belangrijk verhaal dat ijzersterk wordt verteld. Een drama dat zich zo recent en zo dichtbij huis heeft afgespeeld, dat met deze serie de verdiende aandacht krijgt en de juiste vragen stelt. Was de nasleep en het onderzoek van deze ramp anders geweest als deze zich in Naarden of in het centrum van Amsterdam had voltrokken? Er wordt een schrijnend beeld geschetst van de verschillende bevolkingsgroepen die in onze hoofdstad langs elkaar heen leven."

"Rampvlucht is een compromisloze tragedie"

Jury Beste Dramaserie 2022 - Nederlands Film Festival

Uitreiking Gouden Kalveren

In de categorie Dramaserie maken ook Dirty Lines en Het jaar van Fortuyn kans op de prijs. Welke dramaserie de Gouden Kalf wint, wordt ook bepaald door de driekoppige jury. Op vrijdag 30 september wordt de winnaar tijdens het Gouden Kalveren Gala bekendgemaakt. De uitreiking is die avond live te zien via filmfestival.nl, RTV Utrecht en op NPO 1.

Rampvlucht

In KRO-NCRV's Rampvlucht werpen een dramaserie, documentaire, podcast en digitale reconstructie een nieuwe blik op de controversiële Bijlmerramp.

Rampvlucht.