Wat zie je in Rampvlucht, de documentaire?

Rampvlucht werpt een nieuwe blik op de controversiële Bijlmerramp. Rampvlucht bestaat uit een dramaserie, een podcast, een digitale reconstructie en een documentaire. Wat is er te zien in Rampvlucht, de documentaire?

Bekijk de documentaire

Nog jaren na de crash hielden de geruchten rondom de Bijlmervliegtuigramp aan. Om die reden kwam er in 1998 een parlementaire enquête. In Rampvlucht, de documentaire staat deze enquête centraal. De makers werpen een nieuw licht op het drama en de intriges rondom de Bijlmerramp en spreken met verschillende betrokkenen.

Journalisten Vincent Dekker en Joost Oranje, voormalig politici Rob Oudkerk en Rob van Gijzel en dominee Otto Ruff van stichting Nabij blikken terug op die periode. Zijn er nog steeds vragen die hen blijven achtervolgen? Welke inzichten deden zij op en wat zeggen die over hedendaagse affaires en kwesties tussen burger en overheid?

De gesprekken vormen samen met archiefbeelden en beelden van de Bijlmer van nu een bijzonder verhaal: over feiten, wantrouwen en de soms wankele relatie tussen overheid en burger.

De documentaire Rampvlucht is vanaf 29 september vooruit te kijken op NPO Plus en op 5 oktober om 22.18 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.

Rampvlucht

In KRO-NCRV’s Rampvlucht werpen een dramaserie, documentaire, podcast en digitale reconstructie een nieuwe blik op de controversiële Bijlmerramp.

Rampvlucht KRO-NCRV