Wat maakt de één tot een schrikbeeld en de ander tot een toonbeeld van een generatie? Wat bepaalt welke afslagen we nemen in het leven? Die vragen zijn het vertrekpunt voor de podcast Sorry voor mijn broertje, een zevendelige serie over Nabil en Nahib, twee twintigers uit Amersfoort die op jonge leeftijd met hun familie zijn gevlucht voor de oorlog in Afghanistan. Met Sorry voor mijn broertje laat KRO-NCRV het verhaal zien van twee broers die, na een barre tocht waarbij hun familie uiteenvalt, elkaar terug vinden in Nederland, waarna de één zich opwerkt tot HBO-docent en de ander in de zware criminaliteit belandt.

Een bijzonder verhaal

Sorry voor mijn broertje is een podcast van KRO-NCRV en NPO 3FM, gemaakt door Jan Paul de Bondt en Sjoerd Litjens en verteld door Sosha Duysker. Een familiegeschiedenis tegen de achtergrond van een oorlog, maar vooral het verhaal van twee Nederlandse jongens die hun generatiegenoten willen laten zien wat er achter een eerste indruk verborgen zit.

De hoofdpersonen Nabil en Nahib: "Ons verhaal laat zien waar foute keuzes toe kunnen leiden, maar ook hoe die keuzes tot stand komen. Tegelijkertijd gaat het over de sterke band van onze familie en maken we duidelijk dat je een boek nooit op zijn kaft moet beoordelen."

Ons verhaal laat zien waar foute keuzes toe kunnen leiden, maar ook hoe die keuzes tot stand komen.

Nabil en Nahib

De makers Sjoerd Litjens en Jan Paul de Bondt: "Het verhaal van Nabil en Nahib is zowel spannend als belangrijk. Spannend vanwege de rauwe rand van criminaliteit. Belangrijk omdat het een genuanceerd beeld geeft van de oorzaken en de gevolgen van jeugdcriminaliteit en daarnaast laat zien wat een jonge vluchteling in Nederland moet overwinnen om een bestaan op te bouwen."

Sorry voor mijn broertje, een podcast van KRO-NCRV en NPO 3FM, is vanaf donderdag 6 mei in zijn geheel te beluisteren via de bekende podcast kanalen.