Sorry voor mijn broertje

Het is vroeg in de ochtend als een tot de tanden bewapend arrestatieteam de deur inbeukt. Nahib (26) wordt tegen de muur gegooid. ‘Hij is het niet!’, roept iemand. In de kamer ernaast vinden ze degene waar ze wél naar op zoek zijn – zijn broertje Nabil (24). Die wordt op dat moment gezocht voor een serie gewapende overvallen.

Zo begint de zevendelige podcast Sorry voor mijn broertje, waarin we meegenomen worden in de levens van de Afghaanse Nahib en Nabil. Als de Taliban in hun land aan de macht komt, slaan de broertjes met hun ouders en zus op de vlucht. Na een barre tocht waarbij het gezin gescheiden wordt, vinden ze elkaar uiteindelijk terug in Nederland. De ene broer werkt zich hier op tot maatschappelijk werker, de ander besluit na één mislukt baantje dat er andere manieren zijn om aan geld te komen.En dan op een vroege ochtend in oktober valt een arrestatieteam het huis van de familie binnen. Nabil wordt afgevoerd naar de gevangenis. Als luisteraar blijf je achter met de vraag: wat is hier in godsnaam aan vooraf gegaan?

Sorry voor mijn broertje, een podcast van KRO-NCRV en NPO 3FM, is in zijn geheel te beluisteren via de bekende podcast kanalen.