De broers Nabil en Nahib vluchten op jonge leeftijd samen met hun familie uit Afghanistan. Weg van de oorlog. Na een barre reis komen ze aan in Nederland. Daar vindt de één een goede opleiding en baan; de ander belandt in de jeugdgevangenis. 

In deze zevendelige podcast van 3FM en de KRO-NCRV duiken we in de levensverhalen van Nabil en Nahib. Hoe kan het dat de ene broer een toonbeeld wordt van zijn generatie, en de ander een schrikbeeld? Beluister hier de podcast!

De afleveringen 

In de proloog van Sorry voor mijn Broertje zoomen we in op de vroege ochtend van 7 oktober 2014. Een dag die het keerpunt blijkt te zijn in de levens van Nahib en Nabil.

Aflevering 1 Hij is er niet

We gaan terug naar de roots van beide broers, naar de stad Herat in het Zuid-Westen van Afghanistan. Die plek moeten Nahib, Nabil en hun familie, na het uitbreken van een burgeroorlog, halsoverkop verlaten. 

 

Aflevering 2 De lucht was helemaal rood

Nahib en Nabil kijken terug op hun kennismaking met Nederland. Een onzekere periode van vijf jaar waarin ze met hun familie in verschillende asielzoekerscentra verblijven.

Aflevering 3 We zaten op het randje

De puberjaren van Nahib en Nabil spelen zich af in de Amersfoortse wijk Kruiskamp. Dankzij het generaal pardon kunnen de broers zich richten op een blijvende toekomst in Nederland. Al blijkt die toekomst niet bepaald zorgeloos.

Aflevering 4 Om negen uur zat ik weer in de les

Nahib, Nabil en hun zus Samana brengen opnieuw de gebeurtenissen van 7 oktober 2014 in herinnering. Vanaf die dag moet de familie onder ogen zien hoe Nabil zijn toekomst op het spel heeft gezet.

 

Aflevering 5 Hij heeft het nu door

We brengen een bezoekje aan de jeugdgevangenis in Lelystad, de plek waar Nabil zijn straf uitzit. Maar ook voor Nahib zal die plek een bijzondere betekenis krijgen.

 

Aflevering 6 Dat zien we hier zelden

In de slotaflevering van Sorry voor mijn Broertje begint Nabil samen met Nahib vol goede moed aan een nieuwe start, om er vervolgens achter te komen hoe betrekkelijk zijn herwonnen vrijheid is. 

 

Aflevering 7 Als ik durf te dromen

Beluister de trailer van Sorry voor mijn broertje

Deze browser wordt door Spotify helaas niet ondersteund. Probeer het in een andere browser of download Spotify voor desktop.