Het nieuwe jaar brengt een hoop mooie programma's met zich mee! Bekijk hier wat je allemaal van ons kunt verwachten in januari! 

Soundtrack van de Koude Oorlog: een muzikale explosie

Verhalenverteller en muziekkenner Leo Blokhuis (Achter de dijken, Soundtrack van de Bevrijding) neemt in het programma Soundtrack van de Koude Oorlog de kijker mee op een spannende muzikale reis. Protestmuziek, grote hits en verrassende muziekgeschiedenis, het komt allemaal voorbij!

Soundtrack van de Koude Oorlog, zaterdag 1 januari om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Nog meer BinnensteBuiten bij KRO-NCRV vanaf januari 2022

Het succesvolle KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten krijgt er vanaf 1 januari zendtijd bij. Het duurzame lifestyle programma verschuift naar iets later op de avond en komt met extra onderwerpen op het gebied van duurzaamheid én nog meer experts naast de vertrouwde gezichten als Alain Caron, Sharon de Miranda, Ramon Brugman en Marieke Schatteleijn. Het team wordt vanaf januari 2022 uitgebreid met duurzame lifestyle expert Marieke Eyskoot, chef-kok Rosah van Schendelen en de eerder aangekondigde tuinvrouw Anne Wieggers.

BinnensteBuiten, vanaf 3 januari elke werkdag op een nieuw tijdstip om 19.05 uur bij KRO-NCRV op NPO 2 en op zaterdag een weekendeditie om 17.30 uur op NPO 2.

Herman vermoordt mensen 

De aan lagerwal geraakte alcoholist Herman heeft professionele hulp nodig, en krijgt die maar niet. Hij besluit dat hij de gevangenis in moet zodat er daar voor hem gezorgd wordt. Hij vermoordt een lokale crimineel maar als hij vervolgens aan de politie probeert te bekennen gelooft niemand hem. Herman gaat op zoek naar een tweede slachtoffer. Hoever moet hij gaan om in de gevangenis te komen?

Herman vermoordt mensen, maandag 3 januari 2022 om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

BinnensteBuiten 2021 1 (fotograaf Stijn Ghijsen).jpg
Herman vermoordt mensen

De zorgkoningin

De KRO-NCRV-documentaire De zorgkoningin portretteert de omstreden zorgondernemer Aysel Erbudak. Zonder enige ervaring in de zorg neemt zij met haar vermogende zakenpartner in 2006 het Slotervaartziekenhuis over, het eerste commerciële ziekenhuis van ons land. In een intrigerende journalistieke reconstructie blikt Erbudak zelf voor het eerst uitgebreid terug op het koningsdrama dat zich binnen de ziekenhuismuren afspeelde: “Het was een slangenkuil.”

De zorgkoningin, maandag 3 januari om 22.10 uur op NPO2.

In het kielzog van de Mayflower

Het legendarische schip De Mayflower vertrok ruim 400 jaar geleden naar de Nieuwe Wereld, met aan boord een groep Engelse protestanten die in Leiden woonde. Ze worden gezien als de grondleggers van de Verenigde Staten, de zogeheten Pilgrims. In Amerika is het een eer om een afstammeling te zijn en heeft het verhaal rond het schip en de reis mythische vormen aangenomen. Leo Blokhuis reist door 400 jaar geschiedenis om bij de actualiteit van vandaag aan te komen. In een land dat meer dan ooit worstelt met zijn verleden, onderzoekt Leo Blokhuis hoe er vandaag de dag naar de ontstaansgeschiedenis van de VS wordt gekeken en gaat hij na wat de Nederlandse invloeden zijn geweest.

In het kielzog van de Mayflower, vanaf vrijdag 7 januari om 22.05 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Rundfunk Jachterwachter

Op een dag wordt Ronnie Bosboom jr. aangenomen op camping HIVO. Jammer genoeg voor de wachtopzichter blijkt Ronnie niets uit te voeren en zelfs op de vlucht te zijn voor gevaarlijke criminelen.

Rundfunk Jachterwachter, zaterdag 8 januari om 22.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.