Na ruim 2500 afleveringen, twee spin-off seizoenen en twee speelfilms, wordt aanstaande donderdag 28 april de allerlaatste aflevering van SpangaS uitgezonden. Vandaag namen vijftig uitverkoren fans, acteurs uit alle seizoenen en diverse makers afscheid van de populaire serie van KRO-NCRV in Beeld & Geluid Hilversum. Samen bekeken zij de allereerste én alvast de allerlaatste aflevering van de langstlopende Nederlandse jeugddramaserie ooit.

Je bent goed zoals je bent

In de met talloze prijzen bekroonde jeugddramaserie van KRO-NCRV werden de belevenissen van tien leerlingen op de leukste school van Nederland gevolgd. SpangaS staat bekend als een zeer vooruitstrevende serie op het gebied van diversiteit en inclusiviteit. Vijftien jaar lang werd er aandacht besteed aan urgente thema’s, zoals LHBTIQ+, pesten, armoede, rouw en body positivity. De boodschap van de langstlopende Nederlandse jeugddramaserie allertijden is en blijft: je bent goed zoals je bent.

De laatste schooldag

De afgelopen weken werd met alle SpangaS-fans afgeteld naar de allerlaatste schooldag. Ter ere van het laatste seizoen werd de podcast De kleine pauze met Tom en Thorn gelanceerd, er werd online teruggeblikt met diverse nostalgische video’s die laten zien waar de serie al vijftien jaar lang voor staat. Denk aan videocompilaties met boodschappen als: stop pesten, je bent goed zoals je bent en liefde is voor iedereen. Daarnaast kunnen fans een persoonlijke boodschap of een mooie herinnering achterlaten op de SpangaS Shout Out Wall die als ode aan de serie is gelanceerd. 

Alle seizoenen van SpangaS zijn geproduceerd door NL Film in samenwerking met KRO-NCRV.

SpangaS: De Campus, tot en met donderdag 28 april om 18:00 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.