Melissa bij Spot On over wat het met je doet als je voor zes pleegkinderen zorgt: 'Het blijft een kind van een ander'

Melissa is inmiddels twintig jaar samen met haar man en toen zij elkaar leerden kennen was de wens naar kinderen groot. Haar man komt uit een gezin met acht kinderen en ook zij is opgegroeid in een grote familie. Nadat het jarenlang niet lukte om op de natuurlijke manier zwanger te worden, hebben zij besloten om pleegouders te worden. 

Na een oproep op televisie voor pleegouders hebben zij zich ingeschreven voor een informatieavond en waren zij er snel uit. Melissa: “Dit past heel goed bij ons.” Inmiddels zorgen ze samen voor zes pleegkinderen. “Ik denk dat als wij eigen kinderen hadden gehad, dan hadden wij dit niet kunnen doen op de manier waarop wij het nu doen.”
 

Magisch moment

Melissa denkt dat je geduld moet hebben en moet kunnen vergeven om een goede pleegouder te zijn. “De kinderen gaan je testen. Ze gaan het je heel moeilijk maken en dat mag.” Het contact met de biologische ouders vindt Melissa ook erg belangrijk. Als het kind niet het gevoel heeft te moeten kiezen tussen de pleegouders en biologische moeder, zorgt dat voor rust in huis.

Op Instagram hebben Melissa en haar man een account aangemaakt met als naam ‘Een nieuw thuis. Dit is het ultieme doel: 'Dat een kind het durft uit te spreken: dit is mijn thuis. Dat is een soort magisch moment bij ons geworden. Dat is uiteindelijk wat je de kinderen wilt geven.'

Lees ook