Tijdens de speciale uitzending van Spot On gaat presentatrice Zakia Bouhaulin in gesprek met Mina el Kadiri (48) en Kaoutar Ait el Bachir (27). Beide vrouwen hebben familieleden in het getroffen gebied en proberen kracht te halen door hulp te bieden aan de slachtoffers.

Door de aardbeving in Marokko is het leven van duizenden mensen volledig verwoest. Spot On staat stil bij deze afschuwelijke gebeurtenis om meer aandacht te vragen voor de situatie.

‘Ik heb in één klap elf familieleden verloren’

Mina vertelt bij Spot On dat zij meerdere familieleden heeft verloren door de verschrikkelijke ramp. ‘Ik werd direct gebeld door een familielid uit Marokko, die het slechte nieuws als eerst met mij wilde delen. Dit laat ook zien hoe sterk de band is tussen mij en mijn familie daar,’ aldus Mina el Kadiri. 

Kaoutar zet zich voornamelijk in voor de wederopbouw van Marokko. Tijdens het interview benadrukt ze dat we Marokko niet mogen vergeten en op welke wijze hulp het hardst nodig is

Kijk hier de speciale aflevering

De speciale uitzending over de aardbeving in Marokko is vanaf vrijdag 15 september te zien op het YouTube-kanaal van Spot On.

Over Spot On

Bij Spot On worden verhalen gedeeld over thema's waar jonge bi-culturele vrouwen zich mee bezig houden, zoals diversiteit, zelfliefde, toxic relaties en moederschap. Met hosts Elif Kan en Zakia Bouhaulin zorgt Spot On dat geen onderwerp onbesproken blijft. Let's empower women!