Nederland kent problemen genoeg. Daarom gaat Spraakmakers op zoek naar een 'minister van Oplossing' om deze problemen aan te pakken.

Spraakmakers-presentator Ghislaine Plag: “Ons land heeft schreeuwend behoefte aan zo’n minister, want Nederland kent tal van crises. Denk aan de woningmarkt die op slot zit, de stikstofcrisis waardoor bouwprojecten al maanden on hold staan de toegenomen polarisatie in ons land."

Buiten de politiek lopen genoeg mensen rond met goede oplossingen en ideeën

Ghislaine Plag

"Ik ben ervan overtuigd dat er buiten de politiek genoeg mensen rondlopen met goede oplossingen en ideeën. Dat is waarom ik op zoek wil naar een minister."

Creatieve en onconventionele oplossingen

De komende tijd zal Spraakmakers actief op zoek gaan naar een geschikte kandidaat voor deze ministerspost. “De minister moet komen met originele oplossingen, die spraakmakend en onconventioneel zijn. Creatief, inspirerend én praktisch.” Deze persoon moet verbinden, denkt de presentator, omdat we – al dan niet digitaal – al vaak genoeg schreeuwend tegenover elkaar staan.

Vrijdag wordt de zoektocht afgetrapt in de feestelijke jubileumeditie van het NPO Radio 1-programma. Daar worden de eerste genomineerden bekendgemaakt.

Luister de komende tijd naar Spraakmakers voor meer nominaties. Wil je meepraten over de problemen en de oplossingen? Meld je dan aan voor de Spraakmakers Community.