Bijna 23.000 leerlingen in het basisonderwijs gaan meer bewegen op school. Hierover hebben schoolleiders die bij elkaar 104 basisscholen vertegenwoordigen, vrijdag afspraken gemaakt in het KRO-NCRV-programma Spraakmakers. Andere scholen kunnen nu aansluiten en de oproep mede-ondertekenen.

Initiatiefnemer van dit bewegend leren-plan is Nienke Meijer, de minister van Oplossingen van KRO-NCRV’s Spraakmakers. Bewegend leren betekent dat kinderen tijdens de gewone lessen in beweging komen, bijvoorbeeld door tafels te leren terwijl je een bal naar elkaar gooit. Het plan wordt overhandigd aan Dennis Wiersma, minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs.

Gezonde kinderen

Minister van Oplossingen Nienke Meijer: “Kinderen zitten een groot deel van de dag stil achter hun tafeltjes. En dit heeft grote invloed op hun fysieke en mentale gezondheid. Een gezonde samenleving staat op de schouders van gezonde kinderen. Bewegend leren is een heel krachtig middel om kinderen gezonder te laten zijn. Ik ben trots dat al 104 basisscholen deze oproep ondertekenen en ik ben ervan overtuigd dat meer scholen in ons land gaan volgen. Ik roep minister Wiersma, maar ook educatieve uitgeverijen en gemeenten op om versneld aan de gang te gaan met dit bewegend leren.”

Basisscholen die meedoen

Andere schoolbesturen worden aangemoedigd om de oproep ook te ondertekenen. Dat kan middels onderstaand formulier. Hieronder is ook het convenant te vinden. Scholen die meedoen, komen in het overzicht te staan. Zo ontstaat een lijst van alle basisscholen in ons land die met bewegend leren aan de slag gaan.

  • KSU
  • Optimus
  • RBOB de Kempen
  • Salto
  • De Zevenster
  • Minister van Oplossingen, Nienke Meijer

Bekijk het convenant

Onderteken de oproep

Scholen, sluit je aan en stimuleer beweging!

Basisschool. Bron: ANP
Doe-oproep Bewegend Leren