Wil je aangifte doen (eventueel anoniem) en je foto van het internet af. Dan zijn er een aantal instellingen die je daarbij kunnen helpen.

Bel met de politie
0900-8844 en vraag naar de zedenpolitie die zijn gespecialiseerd in deze zaken. Check: https://www.politie.nl/informatie/ik-wil-aangifte-doen.html

SOS, Stop Online Shaming.
Je kunt ook contact opnemen met SOS, Stop Online Shaming.  https://www.stoponlineshaming.org/  Zij voeren collectieve en strategische rechtszaken. Ze proberen privacy-inbreuken en online onrechtmatige uitingen zo snel mogelijk offline te krijgen. SOS wil voorkomen dat de content opnieuw online wordt aangeboden. Ze proberen de daders op te sporen zodat ze zich niet kunnen verschuilen achter valse namen of anonimiteit.
 

Je kunt ook een bureau inhuren voor 'reputatiemanagement'

White Canvas
https://whitecanvas.eu/ is gespecialiseerd in online ‘reputatiemanagement’ en beweert dat het je naaktfoto’s kan laten verdwijnen. Je moet minimaal een halfjaar 60 euro per maand betalen, want volgens het bedrijf duurt het gemiddeld zes à acht maanden voordat het gewraakte materiaal geen hits meer oplevert. 

Andere soortgelijke bedrijven zijn:
Leakserv https://leakserv.com/
Mediamaze https://www.mediamaze.nl/
 

Maar neem ook  contact op met eerste hulp voor slachtoffers

Help Wanted!  https://www.helpwanted.nl/
Helpwanted.nl is op werkdagen tussen 9:00 en 16:00 telefonisch en per mail bereikbaar. De chat voor jongeren is elke werkdag tussen 16:00 en 19:00 geopend. In het weekend is Helpwanted.nl gesloten. Voor hulpvragen kun je 24/7 terecht bij de adviesmodule.