Een tafel voor twee in een stijlvol restaurant zit er nu helaas niet in, maar met de volgende tips kan jij zorgen voor een perfect gedekte tafel tijdens je eigen diner voor twee!

Dek de tafel

Een diner voor twee bestaat uit drie verschillende gerechten en daarbij horen drie afwijkende borden. Stapel de borden van groot naar klein en zet de borden op twee centimeter van de tafelrand. Het kleinste bord dient voor het voorgerecht en is geschikt voor bijvoorbeeld een soep. Het bord dat dient voor het hoofdgerecht kan je eventueel ook apart serveren op een verwarmd bord. Het onderste bord is voor het grand dessert. Leg de vorken aan de linkerkant, messen en lepels aan de rechterkant van het bord. Let op dat de snijzijde van de messen naar binnen wijzen en leg het dessertbestek voor het nagerecht horizontaal boven de borden.

Decoreer creatief

Creëer sfeer in huis en maak gebruik van kaarslicht. Steek in het huis de kaarsen aan en zorg ervoor dat alle grote lampen uit zijn. Maak gebruik van twee losse kandelaars op de eettafel en een mooi boeket in een vaas doet ook wonderen. Daarnaast zou je zelf een menukaart kunnen samenstellen. Zo laat je op een creatieve manier weten wat de gast tegenover je allemaal te eten en te drinken krijgt. Als je iets bijzonders wil vertellen, kan je ook jouw eigen gekozen boodschap wellicht verwerken op de achterzijde van de menukaart. Ten slotte kan je op de achtergrond rustige muziek afspelen, dit geeft een ontspannen sfeer.

Wendy en Paul aan tafel

Verdeel de taken

Voor wie zelf niet de beste chef aan huis is, kan ook de keuze maken om de maaltijden voor het diner te bestellen. Je kan ervoor kiezen om het voorgerecht en nagerecht wel zelf te maken, maar dat je het hoofdgerecht thuis laat bezorgen. Zo kan jij zelf ook nog meer genieten van jouw eigen restaurant-ervaring. Mocht je met meer mensen in één huis wonen, kan je de rollen verdelen. Misschien wil iemand van je huishouden wel voor een avondje de bediening op zich nemen of blijkt de ander aanleg te hebben voor een rol als sommelier, even rondvragen dus. 

Bon apetit

Wat je als laatste nog moet doen, is een glas wijn inschenken en voilà: je huiskamer is omgetoverd in een stijlvol restaurant. Bon apetit!

Fan van tafel voor twee?

We bundelen voor jou alle mooie en bijzondere verhalen van het KRO-NCRV programma!