Op de tweede vrijdag in december kleuren scholen paars, het symbool dat iedereen wordt geaccepteerd. Hoe kijk cabaretier De Breij tegen deze speciale dag aan? Deze week een speciale Mokken met M, namelijk Mokken met Claudia over Paarse Vrijdag! "Je kunt me kennen van wasmiddelreclames en tekenfilms", grapt ze.

Claudia de Breij over Paarse Vrijdag: "Jammer dat deze dag nog nodig is"

Helaas nog nodig

Dat paarse vrijdag nog nodig is vindt Claudia echt om te mokken. "Maar anderzijds ben ik zó enthousiast en vertederd dat scholen hier aandacht aan besteden." Ze geeft aan dat ze het daarom ook erg moeilijk vindt om erover te klagen. "Maar het feit dat je het nog steeds nodig hebt", vertelt Claudia, dat is gewoon jammer.

Lees ook:

Veilig leerklimaat

"Waar ik onwijs over kan mokken", zegt ze hoofdschuddend, "is dat je zegt als school: homoseksualiteit wijzen we af, maar we hebben wel een veilig leerklimaat voor alle leerlingen. Zo werkt het niet! We zijn alleen maar veilig voor iedereen als je daar écht mag zijn en dat zelfs niet eens hoeft te worden gezegd dat je er mag zijn."

Gore fijne seks

Nu ze toch bezig is, lopen de ergernissen op, geeft Claudia aan. "Het idee dat homoseksualiteit er wel mag zijn, zolang het niks met seks te maken heeft. Een leuke aseksuele nicht of een leuke aseksuele lesbienne die het vast niet doen, die mogen er zeker zijn", zegt De Breij sarcastisch. Maar, zo eindigt ze mokkend haar betoog: "Gewoon lekkere gore fijne seks, dat doen we ook!"