Een 18-jarige Britse student kreeg de schrik van haar leven nadat ze door een krokodil werd gegrepen. Ze dacht dat ze veilig was, maar kwam in groot gevaar. "Ik heb heel veel geluk gehad."

Student wordt gegrepen door een krokodil: "Ik dacht dat ik nooit meer zou kunnen lopen"

De Britse Amelie Osborn-Smith was op tussenjaar in Zambia toen ze samen met andere studenten meedeed aan een rafting-excursie. Op de Zambezi rivier, vlakbij de beroemde Vicotria watervallen, verliep het uitje volledig anders dan gedacht. "De groep stopte voor een lunch op een rustig stuk van de rivier", aldus Brent, de vader van Amelie. "Ze werden door hun gidsen aangemoedigd om een snelle duik te nemen om af te koelen, in een volgens hen veilig gebied."

Zwemmen

Enkele studenten, waaronder Amelie, gingen het water in en er leek niets aan de hand. Maar toen ging het mis. Terwijl Amelie terug naar de boot zwom greep een krokodil haar bij haar voet.  De drie meter grote krokodil probeerde Amelie onder water te krijgen. "Ze vocht moedig terug en zette alles op alles om niet onder water getrokken te worden", aldus Brent.

Heb je dit ook gezien?

Aan boord probeerden de gidsen en mederafters de krokodil af te leiden. "Door het snelle handelen van iedereen aan boord, brak de krokodil de aanval af en kon Amelie snel aan boord getrokken worden", vervolgt de vader van Amelie.

Ik wilde alleen maar loskomen

Foute boel

De aanval was heftig maar Amelie gaf niet op. "Je hoort mensen weleens zeggen dat ze op zo'n moment hun hele leven aan zich voorbij zien gaan", vertelt Amelie tegen The Sun en ze gaf niet op. "Ik had dat niet. Ik dacht niet na. Ik wilde alleen maar loskomen."

Dat lukte en naast een hele hoop schrik had Amelie een verminkt onderbeen, een ontwrichte heup en bijna loshangende voet. Ze werd per helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht voor eerste hulp. "Ze bleef de hele tijd rustig en liet geen traan", zegt haar vader.

Je hebt een geweldig moedige dochter meneer

Moedig

Na meerdere operaties wisten de artsen Amelie’s voet te redden, iets dat volgens haarzelf onmogelijk leek. "Ik had op het moment zelf al geaccepteerd dat ik mijn voet kwijt zou raken. Ik dacht dat ik nooit meer zou kunnen lopen. Ik heb heel veel geluk gehad." De reactie van Amelie op het incident vonden zelfs de artsen ontzettend moedig. Een van hen liet aan haar vader weten: "Je hebt een geweldig moedige dochter meneer."

Amelie is iedereen erg dankbaar die heeft geholpen bij haar redding. "We zijn ontzettend opgelucht dat haar voet op wonderbaarlijke wijze is gered", aldus Brent. Voor de rest van haar herstel gaat ze terug naar Londen. "Ze is ernstig getraumatiseerd en zit onder de medicijnen. De komende dagen zullen we erachter komen hoe het echt met haar gaat."

Schrijf je hier in voor M's nieuwsbrief!