Tijdens de processie heeft verslaggever Anita Witzier de meeste prachtige verhalen opgehaald vanwege het thema ‘Ik ben er voor jou’. Zo sprak ze bij het verlichte kruis met Wiesje (29) en Miep (86), die al een jaar belmaatjes zijn, maar elkaar nog nooit hadden ontmoet. Tot nu, live bij The Passion. Lees hieronder hun verhaal waarom ze er willen zijn voor een ander.

Miep is 86 jaar oud en woont in Roermond. “Ik vind de Bel Brigade een heel mooi initiatief. Ik doe het nu al een jaar, vanaf de start van Corona. Mijn belmaatje Wiesje is geboren in Roermond, maar woont nu in Amsterdam. Zij vindt dat ik nog goed dat ik bij m’n hoofd ben, ze snapt alles wat ik vertel en dat is zo’n leuke wisselwerking. Ik zou het niet willen missen. Het brengt me een beetje vrolijkheid, dat ik mijn ei op een leuke manier kwijt kan. Ik ben zelf muzikaal en ik hou van goede muziek en daar kan ik met haar ook over praten. Dat kan ik niet gauw met anderen. We hebben vaak ook echt plezier, wat ik vertel vindt zij ook heel leuk.”

Wiesje is 29 jaar oud, werkt en woont in Amsterdam en legt uit waarom ze belmaatje is geworden: “Ik ben belmaatje geworden, omdat ik altijd veel compassie heb gevoeld voor oudere mensen. Dat ze hun dierbaren moeten verliezen, een partner, vriendinnen… Dat vond ik altijd wel heftig. En toen kwam Corona en dacht ik: jeetje, zoveel mensen die ze nu niet kunnen spreken en zien!”

“Ik heb weinig oudere mensen in mijn directe omgeving, dus het brengt mij zelf ook wat. Ik vind het leuk om met een andere generatie te praten. Miep is heel inspirerend, optimistisch en zo sta ik ook in het leven. Nu bellen we eens in de 10 dagen of 2 weken. We praten echt over van alles. Over de dagelijkse dingen, over de oorlogstijd, ik ben altijd nieuwsgierig om te horen wat ze hebben meegemaakt. Over haar man, kinderen en kleinkinderen, boeken, wandelen en televisie. Alles. Ik denk wel vaak aan haar, van: ‘Oh, ik moet Miep nog even bellen om te kijken hoe het met haar gaat.’”

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om iets voor een ander te betekenen, al is het maar af en toe een belletje. En het levert je vaak zelf ook nog iets op!

De Belbrigade is onderdeel van Maatje op MaatKijk voor meer info: https://www.debelbrigade.com