The Passion 2023 vindt plaats op donderdag 6 april in de Friese havenstad Harlingen. KRO-NCRV werkt ook dit jaar samen met diverse partners om The Passion mogelijk te maken. Naast de Gemeente Harlingen en trouwe partners Protestantse Kerk Nederland en Kansfonds verwelkomen we dit jaar het Bartiméus Fonds als nieuwe partner.

Gemeente Harlingen

Harlingen is, grenzend aan het UNESCO Waddenzee Werelderfgoed, dé zeehavenstad van Friesland en een stoere magneet voor liefhebbers van wind en water. Waar anders past een groot live cultureel evenement, zoals The Passion 2023, beter dan in een culturele stad aan zee?

Gemeente Harlingen laat Nederland graag kennismaken met de monumentale stad, rijke cultuurhistorie, en de veelzijdigheid van de gemeente en inwoners. Harlingen heet The Passion én alle kijkers vanuit de rest van Nederland van harte welkom! 

Bartiméus Fonds

Het Bartiméus Fonds zet zich in voor een inclusieve samenleving, waarin mensen met een visuele beperking voluit kunnen meedoen. Zo zetten zij zich bijvoorbeeld in voor meer audiodescriptie op tv. Audiodescriptie is beeldbeschrijving waarbij een stem vertelt wat er in beeld is te zien. Daardoor kunnen ook mensen die blind of slechtziend zijn een film of televisieprogramma zoals The Passion goed volgen. Want het gaat niet om hoeveel procent je ziet. Het gaat om hoeveel procent je leeft. Daarom is het motto van het Bartiméus Fonds: 100% leven.

Bartiméus Fonds

Bekijk meer informatie en inspirerende ervaringsverhalen van het Bartiméus Fonds.

Bartimeus Fonds

Protestantse Kerk Nederland

In de Protestantse Kerk komen mensen samen rond het evangelie van Jezus Christus. Samenleven in geloof, hoop en liefde vertaalt zich ook in maatschappelijke betrokkenheid, zoals armoedebestrijding en opvang van vluchtelingen. Directeur Jurjen de Groot: “Als kerk staan we midden in de wereld. We zien The Passion als een missionaire kans om het paasverhaal te vertellen aan miljoenen Nederlanders en zoeken manieren om een vervolggesprek over de betekenis hiervan op gang te brengen.”

Protestantse Kerk Nederland

Bekijk meer activiteiten van Protestantse Kerk Nederland en laat je inspireren door verhalen van geloof, hoop en liefde.

Logo Protestantse Kerk

Kansfonds

Niemand kan zonder thuis. Een dak boven je hoofd, voldoende geld om van te leven en het diepe besef dat je erbij hoort. Toch zijn er in ons land meer dan 1 miljoen mensen die geen thuis hebben. Ze missen wat nodig is voor een menswaardig bestaan. Daarom helpt Kansfonds thuisgeven. Samen ontdekken hoe het anders kan en wat de maatschappelijke oorzaken zijn van ‘geen thuis’. Gedurfde oplossingen uitproberen. Én een vliegwiel zetten op wat werkt. Net zo lang tot iedereen een thuis heeft. Kansfonds is trotse partner van KRO-NCRV en The Passion; samen staan we voor een samenleving waarin we omzien naar elkaar.

Kansfonds

Wil je meer weten over Kansfonds en met welke initiatieven zij mensen tóch een thuis kunnen geven?

Kansfonds

Sluit je aan bij KRO-NCRV

Mede dankzij onze vrienden maken we mooie programma’s en kunnen we dat blijven doen. Programma’s die jou anders laten kijken naar de wereld om je heen. Programma’s die je ook meteen een handje helpen om anders te doen. Sluit je bij ons aan en word ook vriend van KRO-NCRV. 

The Passion