The Passion Hemelvaart 2024 is voorbij gevlogen. Het vervolg van het paasverhaal wordt in een musicaal spektakel verteld. Dit wasThe Passion Hemelvaart 2024. 

Maria Magdalena treft een leeg graf 

Drie dagen na de dood van Jezus bezoekt Maria Magdalena zijn graf. Als ze daar aankomt, is Jezus er niet. Hij is opgestaan. ‘Ik weet niet wie je zoekt. Het graf is leeg’, zegt een voorbijganger. Maria Magdalena keert verbijsterd terug naar de discipelen om het grote nieuws te brengen. 

Maria Magdalena en Maria

De ongelovige Tomas

Tomas maakt zijn bijnaam waar: de ongelovige. Na het krankzinnige nieuws van Maria Magdalena keert hij met Petrus terug naar het graf. Jezus is er echt niet. Maar Tomas gelooft er nog steeds niet in.

De ongelovige Tomas met de andere discipelen

Petrus vlucht van de waarheid

Petrus is de wanhoop nabij, omdat hij Jezus heeft verraden. Deze waarheid kan hij niet onder ogen zien. Voor hem is er maar één uitweg: vluchten. Hij neemt Maria Magdalena in vertrouwen om dit te vertellen. 

Petrus gaat weg

De terugkeer van Jezus

De discipelen komen bij elkaar. Vol verwachting wachten ze op de terugkomst van Jezus. De leerlingen zijn blij dat Jezus weer onder hen is. Ook Petrus wordt hartverwarmend verwelkomd door Jezus. 

Jezus terug bij de discipelen
Jezus gaat weg

Heb jij The Passion Hemelvaart gemist?

Kijk hier de uitzending terug.

Op de hoogte blijven van The Passion Hemelvaart?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

William Spaaij voor een paarse achtergrond