Actrice Gaia Aikman zal op 28 maart 2024 de rol van Maria Magdalena vertolken in The Passion. ‘Toen ik dat hoorde heb ik een vreugdedansje gedaan,’ vertelt ze. Hoe bereidt Gaia zich voor op deze bijzondere rol? 

De rol van Maria Magdalena is sinds 2022 te zien, voornamelijk in The Passion Hemelvaart. ‘Wat ik zo prachtig vind aan de rol van Maria Magdalena is dat ze zo’n sterke vrouw is. De ellende die zij heeft meegemaakt heeft ze weten om te draaien naar kracht en positiviteit in het leven,’ vertelt Gaia.

Op zoek naar raakvlakken

Gaia is druk bezig met de voorbereidingen op The Passion. ‘Wat ik als actrice altijd doe, is raakvlakken zoeken tussen mij en m’n personage. Ik vergelijk situaties waarin Maria Magdalena zich bevindt met situaties die ik in mijn eigen leven heb ervaren. Welke emotie kan ik daaraan linken? Op die manier voelt het voor mij zo echt mogelijk.’

Herkenbaar verhaal

Spannend vindt Gaia het vertolken van deze rol wel. ‘Iedereen kent Maria Magdalena. En het verhaal van The Passion is een van de oudste en mooiste verhalen die er is. Je wil dit op de meest prachtige en duidelijke manier neerzetten, zodat het herkenbaar is voor iedereen; jong, oud, gelovig of niet.

‘Liefde en kracht hebben we allemaal nodig in het leven’

Gaia Aikman

Liefde en kracht

Wat Gaia zelf met het geloof heeft? ‘Voor mij is geloof liefde, voor mij betekent het kracht. Dat hebben we allemaal nodig in het leven.’ Zelf haalt Gaia kracht en liefde uit de mensen om haar heen. ‘Maar ook uit mezelf.’   
 
Gaia Aikman is op donderdag 28 maart te zien tijdens The Passion, live vanuit Zeist, bij KRO-NCRV op NPO 1.   

Op de hoogte blijven van The Passion 2024?

Schrijf je dan in door de nieuwsbrief!

The Passion Zeist 2024