Praktische informatie

Bezoek The Passion 2023!

Iedereen is welkom om The Passion live te bezoeken op de Nieuwe Willemshaven in Harlingen! KRO-NCRV en de gemeente Harlingen kijken uit naar je komst op donderdag 6 april! Op deze pagina vind je alle praktische informatie over het evenement. 

Alles wat je moet weten over The Passion

Op donderdag 6 april vindt de dertiende editie van The Passion plaats in Harlingen. Iedereen is vanaf 18:30 uur welkom op de Nieuwe Willemshaven. The Passion start om 20:30 uur. Voor meer informatie kijk hieronder voor de FAQ.  

The passion 2023 Harlingen
Waar is The Passion te zien en te horen?

The Passion vindt dit jaar plaats op donderdag 6 april.

Wanneer is The Passion te zien? 
De reguliere uitzending is op donderdag 6 april om 20.30 uur live te zien bij KRO-NCRV op NPO 1. Voor slechthorenden is het paasverhaal vanaf 20.30 uur te volgen op NPO 1 Extra (tv-kanaal 81, NLZiet en via NPO Start).

The Passion met audiodescriptie op NPO Radio 2
Deze editie wordt voorzien van audiodescriptie van KRO-NCRV-dj Wouter van der Goes op NPO Radio 2. De uitzending op NPO Radio 2 start op donderdag 6 april om 20.30 uur. 

Passion talk
Direct na de uitzending op NPO 1 zendt KRO-NCRV live Passion talk uit, gepresenteerd door Klaas van Kruistum op NPO 3. Hier praat Klaas van Kruistum na met de castleden en blikt hij vooruit op The Passion Hemelvaart.

Waar vindt The Passion plaats?

Het evenement vindt plaats op donderdag 6 april op de Nieuwe Willemshaven in Harlingen. De route naar het evenemententerrein en de parking staan tijdig aangegeven op de route naar Harlingen. 

Welke faciliteiten zijn er voor mensen met een fysieke beperking?
  • Er zijn een beperkt aantal mindervalide-plekken aanwezig op het terrein van The Passion. Hiervoor is een aanmelding noodzakelijk en er wordt alleen toegang verleend als de aanmelding is bevestigd en toegekend. Aanmelden kan via deze link. 
  • Er is op het mindervalide-terrein een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig. 
  • Er zijn mindervalide-parkeerplekken beschikbaar op parking Zwarte Ruiter. De route naar deze parking wordt aangegeven op de borden richting Harlingen. 
  • Toegang tot het mindervalide-vak is mogelijk samen met 1 extra persoon.
Kan ik ook live The Passion bezoeken als ik een visuele beperking heb?

Ja, in samenwerking met onze partner Bartiméus Fonds is er tijdens de liveshow op het plein een blindentribune aanwezig waar blindentolken live audiodescriptie verzorgen. Aanmelden kan via event@bartimeusfonds.nlDe blindentribune is ook toegankelijk voor rolstoelen. Blindengeleidehonden mogen mee naar het event en op het terrein in Harlingen liggen geleidelijnen. 

Hoe kan ik meelopen met de processie van The Passion?

Wil jij dit jaar de live-uitzending van The Passion op donderdag 6 april 2023 op een heel bijzondere manier meemaken? Meld je dan hier aan voor de processie en wie weet loop jij dan mee achter het bekende verlichte The Passion kruis in Harlingen!

Zijn er toiletten aanwezig tijdens The Passion?

Zeker, er zijn toiletten aanwezig op het terrein van The Passion. 

Mag je eten en drinken (blik/glas/plastic) meenemen naar The Passion?
  • Een flesje water en een kleine snack mogen meegebracht en genuttigd worden. 
  • Het bezit en/of nuttigen van alcoholische dranken is niet toegestaan. 
  • Blikjes en glaswerk zijn ook niet toegestaan op het terrein van The Passion. 
Vanaf hoe laat mag je het evenemententerrein van The Passion op?

Vanaf 18.30 uur is het terrein toegankelijk voor publiek. Het programma start om 20.30 uur. 

Hoe werkt de toegangscontrole bij The Passion?

We werken met vrije toegang. Echter, kan iedere bezoeker volgens de huisregels worden gecontroleerd door beveiliging of de politie. 

Mag ik een camera meenemen/opnames maken van The Passion?

Alle professionele foto-en filmmaterialen, zoals bijvoorbeeld een spiegelreflexcamera, zijn niet toegestaan op het terrein van The Passion. 

Hoe bereik je The Passion met het openbaar vervoer?

Bekijk voor de actuele routebeschrijving met het openbaar vervoer, de reisplanner op 9292 OV. Vul als bestemming Nieuwe Willemshaven in.

Waar kan ik parkeren tijdens The Passion?

Volg bij aankomst in Harlingen de borden parking bezoekers.

Zijn er pendelbussen vanaf het station naar The Passion?

Er zijn geen pendelbussen beschikbaar. Vanaf station Harlingen Haven is het evenemententerrein te voet bereikbaar.  

Is het gratis om naar The Passion te gaan?

Ja, The Passion bekijken vanaf het plein is gratis.

Gaat The Passion door als het regent?

Ja, in principe gaat The Passion door, ook bij slecht weer. Zorg voor warme kleding bij koude temperaturen en een poncho bij regenachtig weer. Paraplu's zijn toegestaan.

Hoe weet ik of er nog plek is op het plein tijdens The Passion?

Als het plein vol is, zal dit worden gecommuniceerd worden via de social kanalen van The Passion. Houd deze dus goed in de gaten. Daarnaast zal dit ook tijdig worden aangegeven op de (snel)wegen richting Harlingen en op de borden rondom het plein.

Komt er dit jaar weer een DVD of CD van The Passion?

Dit jaar is er geen DVD of CD beschikbaar. Vanaf vrijdag 7 april is de complete muzieklijst beschikbaar met alle nummers uit The Passion 2023. Houd hiervoor YouTube en de socials van The Passion in de gaten.

De uitzending van de live-show wordt door KRO-NCRV herhaald op maandag 10 april om 12.10 uur op NPO 1, op donderdag 13 april om 15.55 uur op NPO 1 en op donderdag 13 april om 22.25 uur op NPO 3.

Wil je The Passion op een ander moment terugkijken, dan kan dit via NPO Start.

Komen er dit jaar weer polsbandjes van The Passion?

Dit jaar worden de polsbandjes alleen uitgedeeld aan processielopers. Wil je volgend jaar ook meelopen? Houd dan de social media kanalen van The Passion in de gaten begin volgend jaar. 

Niets missen van The Passion 2023?

Schrijf je in voor The Passion nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Groepsfoto - The Passion