Praktische informatie

Bezoek The Passion 2024!

Iedereen is welkom om The Passion live te bezoeken op het Rond in Zeist! KRO-NCRV en de gemeente Zeist kijken uit naar je komst op donderdag 28 maart 2024! Op deze pagina vind je alle praktische informatie over het evenement. 

Alles wat je moet weten over The Passion

Op donderdag 28 maart vindt de veertiende editie van The Passion plaats in Zeist. Iedereen is vanaf 18:30 uur welkom op het Rond voor het gemeentehuis in Zeist. The Passion start om 20:30 uur. Voor meer informatie kijk hieronder voor de FAQ.  

Cast The Passion 2024
Waar is The Passion te zien en te horen?

The Passion vindt dit jaar plaats op donderdag 28 maart.

Wanneer is The Passion te zien? 
De reguliere uitzending is op donderdag 28 maart om 20.30 uur live te zien bij KRO-NCRV op NPO 1. Voor slechthorenden is het paasverhaal vanaf 20.30 uur te volgen op NPO 1 Extra (tv-kanaal 81, NLZiet en via NPO Start).

The Passion met audiodescriptie op NPO Radio 2
Deze editie wordt voorzien van audiodescriptie van KRO-NCRV-dj Emmely de Wilt op NPO Radio 2. De uitzending op NPO Radio 2 start op donderdag 28 maart om 20.30 uur. 

 

Waar vindt The Passion plaats?

Het evenement vindt plaats op donderdag 28 maart op het Rond, Zeist. De route naar het evenemententerrein en de parking staan tijdig aangegeven op de route naar Zeist. 

Het evenemententerrein van The Passion is uitsluitend toegankelijk via de Slotlaan ter hoogte van de kruising 1e en 2e Hogeweg. Alle andere toegangswegen naar Het Rond zijn afgesloten voor al het verkeer. 

Welke faciliteiten zijn er voor mensen met een fysieke beperking?
 • Er zijn een beperkt aantal mindervalide-plekken aanwezig op het terrein van The Passion. De aanmelding hiervoor is inmiddels gesloten en je kunt je hier dus niet meer voor aanmelden. Er wordt alleen toegang verleend als de aanmelding is bevestigd en toegekend. 
 • Er is op het mindervalide-terrein een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig. 
 • Toegang tot het mindervalide-vak is mogelijk samen met 1 extra persoon.
Kan ik ook live The Passion bezoeken als ik een visuele beperking heb?

Ja, in samenwerking met onze partner Bartiméus Fonds is er tijdens de liveshow op het plein een blindentribune aanwezig waar blindentolken live audiodescriptie verzorgen. Aanmelden kan via event@bartimeusfonds.nl. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. 

De aanmelding voor de mindervalide-tribune is inmiddels vol en hier kun je je helaas niet meer voor aanmelden. 

Blindengeleiden honden worden door ons sterk afgeraden vanwege het harde geluid en de onvoorspelbaarheid hoe de honden hierop reageren. Mocht het echt niet mogelijk zijn om zonder hond te komen dan graag in overleg.

 

Hoe kan ik meelopen met de processie van The Passion?

Wil jij dit jaar de live-uitzending van The Passion op donderdag 28 maart 2024 op een heel bijzondere manier meemaken? Meld je dan hier aan voor de processie en wie weet loop jij dan mee achter het bekende verlichte The Passion kruis in Zeist!

Zijn er toiletten aanwezig tijdens The Passion?

Zeker, er zijn toiletten aanwezig op het terrein van The Passion. 

Mag je eten en drinken (blik/glas/plastic) meenemen naar The Passion?
 • Een flesje water en een kleine snack mogen meegebracht en genuttigd worden. 
 • Het bezit en/of nuttigen van alcoholische dranken is niet toegestaan. 
 • Blikjes en glaswerk zijn ook niet toegestaan op het terrein van The Passion. 
 • Op het terrein van The Passion is geen horeca aanwezig. 
Vanaf hoe laat mag je het evenemententerrein van The Passion op?

Vanaf 18.30 uur is het terrein toegankelijk voor publiek. Het programma start om 20.30 uur. 

Het evenemententerrein van The Passion is uitsluitend toegankelijk via de Slotlaan ter hoogte van de kruising 1e en 2e Hogeweg. Alle andere toegangswegen naar Het Rond zijn afgesloten voor al het verkeer. 

Hoe werkt de toegangscontrole bij The Passion?

We werken met vrije toegang. Echter, kan iedere bezoeker volgens de huisregels worden gecontroleerd door beveiliging of de politie. 

Mag ik een camera meenemen/opnames maken van The Passion?

Alle professionele foto-en filmmaterialen, zoals bijvoorbeeld een spiegelreflexcamera, zijn niet toegestaan op het terrein van The Passion. 

Hoe bereik je The Passion met het openbaar vervoer?

Bekijk voor de actuele routebeschrijving met het openbaar vervoer, de reisplanner op 9292 OV of de NS reisplanner.  Vul als bestemming station Driebergen-Zeist in. 

Er rijden gratis pendelbussen vanaf station Driebergen-Zeist richting het plein van The Passion. Deze rijden van 17.00 tot 23.30 uur. Vanaf de uitstaphalte wordt de looproute met borden aangegeven.

Kan ik met de auto komen naar The Passion?

Wij raden aan om met het openbaar vervoer naar The Passion te komen.

Mocht u toch met de auto komen, dan zijn er diverse parkeergelegenheden:

 • parkeergarage P+R Driebergen Zeist. Vanaf hier rijden de gratis pendelbussen van 7.00 tot 23.30 uur. Vanaf de uitstaphalte wordt de looproute met borden aangegeven.
 • P-Garage Steynlaan (Jumbo), Antonlaan t.h.v. 584
 • P-terrein Eerste Hogeweg, 1e Hogeweg - Voorheuvel
 • P-garage Emmaplein, Meester de Klerkstraat / 1e Hogeweg

In alle garages zijn (beperkt) mindervalide plekken aanwezig. Bovenstaande parkeergelegenheden in het centrum van Zeist blijven ook toegankelijk. Houdt er echter rekening mee dat het, door het evenement en diverse omleidingen, erg druk kan zijn in het centrum van Zeist.

Let op: Parkeergarage FIGI, Parkeergarage Gemeentehuis en de parkeerplaats aan de Brouwerij 8 zijn niet toegankelijk voor bezoekers

Komt u met de fiets? Dan kunt u deze parkeren in de tijdelijke fietsenstalling aan de Kerkweg (parkeerterrein).

 

 

Zijn er pendelbussen vanaf het station naar The Passion?

Er rijden gratis pendelbussen vanaf station Driebergen-Zeist richting het plein van The Passion. Deze rijden van 17.00 tot 23.30 uur. Vanaf de uitstaphalte wordt de looproute met borden aangegeven.

Is het gratis om naar The Passion te gaan?

Ja, The Passion bekijken vanaf het plein is gratis.

Gaat The Passion door als het regent?

Ja, in principe gaat The Passion door, ook bij slecht weer. Zorg voor warme kleding bij koude temperaturen en een poncho bij regenachtig weer. Paraplu's zijn toegestaan.

Hoe weet ik of er nog plek is op het plein tijdens The Passion?

Als het plein vol is, zal dit worden gecommuniceerd worden via de social kanalen van The Passion. Houd deze dus goed in de gaten. Daarnaast zal dit ook tijdig worden aangegeven op de (snel)wegen richting Zeist en op de borden rondom het plein.

Komt er dit jaar weer een DVD of CD van The Passion?

Dit jaar is er geen DVD of CD beschikbaar. Vanaf vrijdag 29 maart is de complete muzieklijst beschikbaar met alle nummers uit The Passion 2024. Houd hiervoor YouTube en de socials van The Passion in de gaten.

Wil je The Passion op een ander moment terugkijken na de live-uitzending, dan kan dit via NPO Start.

Komen er dit jaar weer polsbandjes van The Passion?

Dit jaar worden er polsbandjes uitgedeeld aan processielopers. Wil je ook meelopen? Aanmelden kan hier

Wij willen als vereniging, stichting, theater, school, horeca of kerk een bijeenkomst organisatie om gezamenlijk The Passion te kijken. Is hier toestemming voor nodig?

Gezamenlijk kijken is zeker mogelijk, alleen dient er wel een licentie afgegeven te worden voorafgaand aan de vertoning. Klik hier voor het aanvragen van deze licentie. 

Het is overigens niet toegestaan entreegelden te vragen aan bezoekers.

Zijn touringcars welkom bij The Passion?

Touringcars zijn welkom, maar moeten worden aangemeld bij KRO-NCRV i.v.m. een beperkt aantal parkeerplekken voor bussen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar thepassion@kro-ncrv.nl met als onderwerp: aanmelden touringcar.

Je ontvangt na aanmelding bericht van KRO-NCRV met een bevestiging en extra informatie. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. 

Niets missen van The Passion 2024?

Schrijf je in voor The Passion nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

The Passion Zeist 2024