In de komende editie van The Passion doet Sosha Duysker verslag van de live-processie in Doetinchem. De processie geeft dit jaar speciale aandacht aan jongeren tussen de 18 en 30 jaar. Het iconische witte kruis wordt door hen gedragen. Jongeren hebben door de coronamaatregelen, meer dan andere leeftijdsgroepen, te maken gekregen met eenzaamheid, somberheid en angst. Sosha spreekt hen hierover tijdens de live-uitzending op Witte Donderdag 14 april.

Sosha Duysker: “De afgelopen twee jaar waren voor iedereen pittig, maar vooral ook jongeren hebben laten zien hoe veerkrachtig ze zijn als het gaat om tegenslagen en teleurstellingen. Juist tegen die generatie willen we in deze editie van The Passion zeggen: “Alles komt goed!”. Daarom wordt het verlichte kruis tijdens de processie dit jaar alleen gedragen door jongeren en ga ik met hen in gesprek over hoe zij met een positieve blik naar de toekomst blijven kijken. Zo zullen we jongeren verspreid door heel Nederland samenbrengen.”

Wie is Sosha?

Presentatrice/programmamaker Sosha Duysker (1991) maakt de komende jaren exclusief programma’s voor KRO-NCRV. Zo wordt zij een van de vaste verslaggevers bij Keuringsdienst van waarde en wordt ze het gezicht van de web-only programma’s Spot On en Brandpunt+. 

Sosha begon als presentatrice in jeugdprogramma’s op NPO Zapp, waaronder Het Klokhuis. De laatste jaren heeft ze haar horizon verbreed en was ze onder meer te zien als reporter in het NPO 2-programma Atlas en als ‘dingenduider’ bij Khalid & Sophie op NPO 1. Dit jaar presenteerde ze het Gouden Kalveren Gala en maakte ze de documentaire Opstand op de Neptunus.

In 2020 won Sosha de Philip Bloemendalprijs als grootste journalistieke presentatietalent en in september werd ze, naast D66-lijsttrekker Sigrid Kaag en SER-voorzitter Mariëtte Hamer, genomineerd voor de Eberhard van der Laan Award, een prijs voor mensen “die door hun optreden en persoonlijkheid.