KRO-NCRV opent de processie en maakt thema The Passion 2024 bekend

Zojuist heeft KRO-NCRV de inschrijvingen voor de processie van The Passion 2024 geopend. Vanuit het hart van Nederland, Zeist, kan iedereen meelopen achter het grote verlichte kruis tijdens de live-uitzending op Witte Donderdag 28 maart. Ook het thema is bekend!

Ik geloof in jou

Het thema van The Passion van dit jaar is Ik geloof in jou. Een thema dat vertrouwen uitspreekt is volgens KRO-NCRV belangrijk in tijden van wantrouwen en polarisatie. In een wereld vol uitdagingen en moeilijkheden, is dit thema een krachtige boodschap van hoop en solidariteit. 

Verslaggever Anita Witzier nodigt mensen vanaf woensdag 14 februari uit om op live.thepassion.nl hun persoonlijke ervaringen te delen over wanneer er iemand in jou geloofde en wat dat met je deed.

'Het is in deze tijd zo belangrijk om juist te kijken naar wat we met elkaar gemeen hebben'

Anita Witzier

Anita Witzier: 'Het is in deze tijd zo belangrijk om het niet alleen te hebben over wat ons verdeelt, maar om juist te kijken naar wat we met elkaar gemeen hebben. Om ook steeds weer te zeggen dat we geloven in de ander. Je hebt er misschien een beetje extra moed voor nodig om dat hardop te doen, maar in die geloofskracht schuilt wat mij betreft de hoop voor een wereld waarin we elkaar begrijpen en samenwerken.'
 

Inclusieve processie

Aanmelden om mee te lopen in de processie kan vanaf nu via onderstaande link. Ook kruisdragers kunnen zich aanmelden via de website. KRO-NCRV vindt het belangrijk dat iedereen in de samenleving mee kan lopen in de processie en daarom is het dit jaar ook mogelijk voor mensen met een visuele beperking om zich aan te melden. 

The Passion

The Passion is een muzikale paasvertelling over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus met een universele boodschap van geloof, hoop en liefde voor iedereen. De nieuwe editie van The Passion wordt elk jaar uitgezonden op Witte Donderdag. In 2024 is dat op 28 maart.

The passion in Zeist gespiegeld