Naast de live-vertelling door Kluun op 28 maart, wil KRO-NCRV het paasverhaal voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk maken. Daarom wordt de veertiende editie voorzien van audiodescriptie van KRO-NCRV-dj Emmely de Wilt op NPO Radio 2. Voor slechthorende kijkers is er een gebarentolk beschikbaar op NPO 1 Extra. Op deze manier wordt The Passion voor iedereen een zelfde ervaring op hetzelfde moment.

De eeuwenoude vertelling van The Passion is nog steeds actueel en herkenbaar. Samen met het Bartiméus Fonds hebben we gewerkt aan het toegankelijk maken van dit evenement voor mensen met een visuele beperking. Zo kunnen mensen die slechtziend of blind zijn met begeleiding in de processie meelopen en kunnen zij de uitzending ook volgen met audiodescriptie. De audiodescriptie wordt verteld door KRO-NCRV-gezicht Emmely de Wilt en is tijdens de tv-uitzending te beluisteren via NPO Radio 2.

Dankzij de audiodescriptie kan ik The Passion 100% beleven. Ik verheug me er enorm op!

Marjolein

Op de website van onze partner Bartiméus Fonds is het verhaal van Marjolein te lezen, die door de audiodescriptie het live-evenement kan meebeleven, ondanks dat ze, zoals ze zelf zegt, stekeblind is. Benieuwd naar haar verhaal? Lees het hier

The Passion Game: ervaar hoe het is om slechtziend te zijn

Probeer drie acteurs van The Passion 2024 te vinden in het spel van onze partner Bartiméus Fonds. Ze staan goed verstopt. Kun jij ze vinden met een beperkt gezichtsveld?

Angela

Dit jaar worden The Passion en The Passion Hemelvaart mede mogelijk gemaakt door de Protestantse Kerk in Nederland, Bartiméus Fonds, Kansfonds, Verus, de gemeente Zeist en geproduceerd door Mediawater.

The Passion wordt vanuit Zeist uitgezonden op Witte Donderdag 28 maart om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. The Passion Talk wordt direct na de live-uitzending uitgezonden op NPO 3. The Passion Hemelvaart wordt uitgezonden op vrijdag 10 mei om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.