Victor Löw speelde in talloze films, series en theatervoorstellingen. Tijdens de veertiende editie van The Passion vanuit Zeist is hij te zien in de rol van Pontius Pilatus. Waar kennen we hem van?

Biografie

Naam: Victor Löw
Geboortedatum: 25 augustus 1962
Geboorteplaats: Amsterdam 
Beroep: Acteur, stemacteur, schrijver, regisseur

Pilatus

Gouden Kalf-winnaar

Victor heeft al meer dan honderd films en series en bijna vijftig theatervoorstellingen op zijn naam staan. Hij heeft een Gouden Kalf gewonnen voor zijn hoofdrol in actiedrama Lek. Hij speelde rollen in Oscar-winnaars Karakter en Antonia en heeft een Louis d'Or in de wacht gesleept voor zijn vertolking van Soekarno in het gelijknamige toneelstuk.

Kees & Co en Voetbalvrouwen

Löw oogstte ook veel lof met zijn toneelrollen voor De Redenaar, Requiem voor een zwaargewicht, De dood en het meisje en One Flew Over the Cuckoo's Nest. Voor zijn rol in Oog om Oog werd hij bekroond met de theaterpublieksprijs. Hij regisseerde vijf theaterstukken, waaronder het bekroonde Chez Brood. Victor is bij het grote publiek bekend door met name televisieseries als Kees & Co, Spangen en Voetbalvrouwen.

Recent was hij te zien in bioscoopfilms De Openbaring, De Bellinga’s: Vakantie op Stelten en De Vuurlinie. Op de planken was hij te bewonderen in de voorstelling De Verleiders - Door de bank genomen: 10 jaar later.

Het mooie van de rol is de extreme worsteling die hij heeft met het uitoefenen van zijn ambt. Hij moet zegen geven over de kruisiging van Jezus, tegen zijn hart in.

Victor Löw over de rol van Pilatus

Victor is op donderdag 28 maart te zien tijdens The Passion 2024, live vanuit Zeist, bij KRO-NCRV op NPO 1. 

Zonder jouw steun geen The Passion

Kijk jij graag naar programma's als The Passion, De verwondering en Zin in morgen? Deze inspirerende programma's kunnen we alleen blijven maken met jouw hulp. Word daarom vandaag nog lid van KRO-NCRV.

Zangeres Marlijn Weerdenburg voor het witverlichte kruis van The Passion