Op donderdag 28 maart vertelt schrijver Kluun het paasverhaal tijdens de veertiende editie van The Passion vanuit Zeist. De bestsellerauteur heeft al vele succesverhalen mogen vertellen en daar mag hij nu het eeuwenoude, maar nog steeds relevante, paasverhaal aan toevoegen. 

Biografie

Naam: Raymond van Klundert (Kluun)
Geboortedatum: 17 april 1964
Geboorteplaats: Tilburg
Beroep: Schrijver

Kluun - Verteller

Komt een vrouw bij de dokter

Kluun brak door met zijn debuutroman Komt de vrouw bij de dokter in 2003. Het verhaal is een gedramatiseerde autobiografie van wat hijzelf en zijn vrouw meemaakten toen zij kanker kreeg en daaraan overleed. In 2006 won het boek de Publieksprijs voor het Nederlandse Boek. Een aantal jaar later, in 2009 bracht regisseur Reinout Oerlemans een gelijknamige verfilming uit in de Nederlandse bioscopen met Carice van Houten en Barry Atsma in de hoofdrollen. De film werd, net als het boek, een groot succes. 

Help, ik heb een puber!

In 2006 bracht hij het vervolg op Komt een vrouw bij de dokter, De weduwnaar, uit en in 2020 volgde het derde deel Familieopstelling, dat zich achttien jaar na het overlijden van zijn eerste vrouw afspeelt. In de periode tussen het eerste en derde deel schreef hij onder andere de humoristische survivalgids Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! en de romans Haantjes en DJ. Zijn meest recente boek is Help, ik heb een puber! (2022). Naast het schrijven geeft Kluun schrijfworkshops voor (beginnende) auteurs.

Zonder jouw steun geen The Passion

Kijk jij graag naar programma's als The Passion, De verwondering en Zin in morgen? Deze inspirerende programma's kunnen we alleen blijven maken met jouw hulp. Word daarom vandaag nog lid van KRO-NCRV.

Zangeres Marlijn Weerdenburg voor het witverlichte kruis van The Passion

Kluun is op donderdag 28 maart te zien tijdens The Passion 2024, live vanuit Zeist, bij KRO-NCRV op NPO 1. 

Beeldcredits: Remko Modderkolk