De meeste vrouwen die parttime werken zijn niet bezig met de financiële gevolgen van een scheiding. Ilske ook niet: "Ik had dat toen allemaal niet zo helder, ik wilde graag kinderen krijgen." 

De vader van haar vier kinderen is een succesvol zakenman. Hij werkte zeven dagen in de week en was daarom zelden thuis. Uiteindelijk gingen ze uit elkaar. Haar ex is inmiddels multimiljardair en staat in de Quote 500. Ilske daarentegen stopte met haar carriére na het afronden van haar studie om voor de kinderen te zorgen. Ze krijgt nog een jaar alimentatie, maar zal binnenkort op eigen benen moeten gaan staan. 

Geen eigen inkomen

"We waren niet getrouwd en verder was er ook niet zoveel geregeld. Eigenlijk helemaal niks. Dus het feit dat je geen eigen inkomen of buffer hebt, maakt je onzeker. Hoe ga ik het doen met vier kleine opgroeiende kinderen?" 

Ik ben nog steeds afhankelijk van mijn ex

Ilske

Huren van je ex

Ilske moet zelf het hoofd boven het water houden en is weer begonnen met studeren om therapeut te worden. Ondertussen geeft ze privé yogalessen om toch een beetje bij te verdienen. "Ik betaal de volledige hypotheek van ons huis. Nu is het plan dat mijn ex het huis koopt, zodat ik het van hem kan gaan huren. Ik ben dus nog steeds afhankelijk van hem." 

Waarom werken vrouwen niet?
5 min 17 s
Deze video op je eigen site plaatsen

De meeste vrouwen die parttime werken zijn niet bezig met de financiële gevolgen van een scheiding. Ilske ook niet: "Ik had dat toen allemaal niet zo helder, ik wilde kinderen krijgen."

Meer lezen over dit soort onderwerpen?

Identiteit, discriminatie, cultuur, enzovoort. Wij bundelen voor jou de mooiste verhalen.