In de nieuwe web-only dramaserie WTF?! vertrekt een vriendengroep die net is geslaagd voor de middelbare school naar een camping om lekker los te gaan. Na 2 jaar coronabeperkingen en lockdowns kan het eindelijk weer! Maar algauw ontstaan er problemen op het gebied van seks en liefde. Deze problemen hebben uitwerking op de dynamiek van de groep en zorgen voor een spannende zomer die de basis vormt van hun seksuele ontwikkeling.

Educatief

Hoewel je misschien anders verwacht gezien het grote aanbod datingapps, beginnen Nederlands jongeren steeds later aan seksEr zijn verschillende factoren die invloed hebben op het seksuele gedrag van jongeren en een rol spelen. Waaronder de manier waarop jongeren met elkaar in contact komen, maar ook het bewustzijn over potentiële risico’s die bij seks komen kijken zoals exposing & slutshaming. 

Daarnaast ervaren jongeren steeds meer prestatiedruk, wat kan doorwerken in de hoge verwachtingen van ‘de eerste keer’. “Het streven naar perfectie speelt ook een rol. Er wordt weinig ruimte ervaren om een beetje aan te rommelen en fouten te maken,” aldus Dominique Borm van Sexmatters. Juist voor jongeren is het belangrijk om de tijd te nemen om te ontdekken wat je fijn vindt en wat niet, en met wie.

WTF?! TikTok

Parallel aan de online dramaserie volgen er ook TikToks. Hier zal een deel van de cast uitleg geven over seks en vragen behandelen die ook in de serie een rol spelen, zoals ‘Welke soa’s zijn er?’, ‘Hoe voelt een orgasme?’, maar ook de beeldvorming van sletten vs. players en algemene vragen over seks op vakantie komen aan te pas.

De serie is geschreven door Diano Sno, Nena van Driel, geregisseerd door Timo Ottevanger en geproduceerd door KRO-NCRV en Fiction Valley.

WTF?! is vanaf maandag 27 juni om 16.00 uur wekelijks te zien op npo3.nl en NPO 3 YouTube.