De Four Freedoms Award is uitgereikt aan KRO-NCRV collega Sander de Kramer. Sander kreeg de prijs ‘uit handen’ van voetbaltrainer Guus Hiddink. De uitreiking was ditmaal vrijwel geheel online, inclusief toespraken van premier Rutte en koning Willem-Alexander. Sanders’ Sunday Foundation zet zich al jarenlang in door projecten op te zetten op vergeten plekken op aarde, waar mensen in nood verkeren maar waar niets aan gedaan wordt. Deze projecten helpen om de ergste nood te lenigen.

Sander de Kramer reisde in 2007 naar Sierra Leone, dat door de Verenigde Naties was uitgeroepen tot de ellendigste plek op aarde. Diep geraakt door het leed richtte hij met Hugo Borst de Sunday Foundation op. Deze stichting biedt hulp op ‘vergeten plekken’ en zet projecten op om de ergste nood te lenigen: projecten van hoop. Zo haalde Sander in Sierra Leone kindslaven uit de diamantmijnen, nu gaan ze naar school.

Ter ere van het winnen van de Four Freedoms Award door Sander de Kramer doneert de vereniging KRO-NCRV een school aan Sanders’ Sunday Foundation.

De Four Freedoms Award wordt iedere twee jaar uitgereikt aan vrouwen, mannen en organisaties, die op inspirerende wijze invulling geven aan de Vier Vrijheden van Franklin D. Roosevelt: Vrijheid van meningsuiting, Vrijheid van godsdienst, Vrijwaring van gebrek en Vrijwaring van vrees.

Sander heeft een groot aantal KRO-NCRV tv-programma’s gepresenteerd, waaronder De Wandeling en Reisadvies Negatief.

Iedere zaterdag is Sander tussen 18.00 en 20.00 uur te horen op NPO Radio 5, met KRO-NCRV’s Zin in weekend!.