Deze week reist Petrus af naar de protestantse gemeente van het Zuid-Hollandse Rijswijk, een stad onder de rook van Den Haag. 

De protestantse gemeente Rijswijk beschikt maar liefst over twee kerken: De Oude kerk in het oude centrum van Rijswijk, en De Nieuwe kerk die werd gebouwd in de jaren '60 na de grote stadsuitbreiding van Rijswijk. 

We worden welkom geheten door predikant Sifra Baayen. Zij vertelt dat de gemeente bestaat uit 'gewone' mensen uit alle lagen van de samenleving, die verbonden zijn door hun geloof. De protestantse gemeente Rijswijk is maatschappelijk betrokken en heeft oog voor de problemen binnen onze samenleving. Het thema deze week is 'Tot zegen zijn'. Wat betekent het om gezegend te zijn en hoe deelt de gemeente Rijswijk de zegen met elkaar?

Zegentegel
Sahebeh

Zegentegel 

Dat doen ze bijvoorbeeld door middel van het bijzondere project van gemeentelid Huibert van Eijsen. Omdat de protestantse gemeente Rijswijk vanwege de coronacrisis niet meer naar de kerk toe kan, bedacht hij de zegentegels. Ieder gemeentelid schrijft een zegenwens op een tegeltje en geeft die aan een ander.

Gemeentelid Rieneke van der Sloot geeft haar zegentegel aan de 22-jarige Sahebeh. Zij kon in haar geboorteland Iran niet openlijk als christen leven, dus vluchtte ze met haar gezin naar Nederland. Bij haar vrienden van de kerk vond Sahebeh een nieuwe familie. 

Deze uitzending wordt afgesloten met lied 226: Nu wij uiteen gaan. Beluister het lied hier: