Acht jaar geleden ontmoette Kim via Spoorloos haar biologische vader in Korea. Hij liet Kim en haar zus in 1984 adopteren. ‘Ik vond de ontmoeting met mijn vader heel verrassend. Hij wist zich toen geen houding te geven,' vertelt Kim.  

De zoektocht 

Kims biologische ouders zijn gescheiden. Na de ontmoeting werd er ook gezocht naar Kims biologische moeder. Ze werd gevonden, maar wilde haar dochters toentertijd niet ontmoeten. ‘Het was een enorme domper dat we haar niet konden leren kennen’, vertelt Kim.  

‘Er zijn veel dingen die ik nu nog niet weet. De drang om weer naar mijn moeder te zoeken werd alleen maar groter,' vertelt Kim. En dus doet Spoorloos opnieuw een poging om contact te leggen met Kims moeder. Met succes, ze wil haar dochters nu wel ontmoeten.  

Een nieuwe familie  

Kim blijkt nog een halfzus te hebben: Sae Bom. Zij heeft al die tijd niet geweten dat ze een zus in Nederland had. ‘Toen ik het verhaal hoorde, begreep ik er niks van,' vertelt Sae Bom. ‘Ik vind het niet negatief, het voelt bijna normaal.’  

De moeder van Kim, genaamd Kwang-Im, vond het acht jaar geleden erg lastig om het contact met haar dochters aan te gaan. ‘Toen ik had besloten ze niet te willen zien, voelde ik me verschrikkelijk’. Het schuldgevoel bleef aan haar knagen. 

Foto uit Kims persoonlijke archief
Foto uit Kims persoonlijke archief

De laatste dag 

In tegenstelling tot de vader van Kim, wil Kwang-Im wel vertellen wat er destijds tussen haar en Kims vader is gebeurd. Ze ontmoetten elkaar in een discotheek en werden verliefd. Maar na de geboorte van Kim en haar zus verslechterde hun relatie. Kwang-Im besloot bij hem weg te gaan. Dat was de laatste dag dat ze haar dochters heeft gezien.  

De ontmoeting tussen moeder en dochter  

Kim reist af naar Korea om haar moeder te ontmoeten. ‘Ik had dit niet durven dromen, zo blij ben ik’. Ook Kims moeder kan haar geluk niet op als ze haar dochter ziet: ‘Je gezicht is nog hetzelfde, zelfs je glimlach.'

Benieuwd naar het hele verhaal? Je kan de aflevering terugkijken via NPO Start.

Aflevering terugkijken

In dezelfde aflevering:

Meer van Spoorloos

Bekijk fragmenten die niet in de uitzending zaten, volg hoe het nu met andere deelnemers gaat of lees interviews met Derk en Jetske. 

Jetske en Derk