‘Valse berichten over pausbezoek Boedapest’

Boedapest, 11 juni 2021 - De Hongaarse bisschoppen verklaren dat het pausbezoek aan Boedapest nog volop wordt voorbereid, maar de paus zal in elk geval ook het staatshoofd en de regeringsleiders ontmoeten.

De secretaris-generaal van de Hongaarse bisschoppenconferentie bevestigt dat paus Franciscus tijdens zijn bezoek aan Boedapest op 12 september zowel president János Áder als premier Viktor Orbán zal ontmoeten.

LEES: ‘Diplomatiek geschil tussen Hongarije en Vaticaan’

Enkele Hongaarse media hadden eerder geschreven dat het pausbezoek beperkt zou blijven tot een deelname van drie uur aan het 52ste Internationale Eucharistische Congres en dat de paus daarna meteen naar Slowakije zal doorreizen zonder beide politieke leiders te hebben ontmoet. Kerkelijke vertegenwoordigers zouden dat beschouwen als een belediging van het Hongaarse volk.

“Wij betreuren dat er in zowel de lokale als de internationale media vals nieuws en foute interpretaties zijn verspreid over het programma van de Heilige Vader aan Hongarije, dat nog volop in voorbereiding is”, aldus de secretaris-generaal van het Hongaarse episcopaat.