Van gewas tot gerecht: frisse andijviesalade

Yvon Jaspers kookt met BinnensteBuiten chef-kok Ramon Brugman in Van gewas tot gerecht, de webserie van Onze boerderij: en nu zelf. Ramon toont de veelzijdigheid van elk gewas, zodat ook jij van boer tot bord weet te koken. Deze week: andijviesalade! Benieuwd hoe jij dit kunt maken? Lees het recept en bekijk de video hier.

Yvon Jaspers Ramon Brugman van gewas tot gerecht andijviesalade
4 min 16 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Yvon Jaspers kookt met chef-kok Ramon Brugman in Van gewas tot gerecht, de nieuwe webserie van Onze boerderij: en nu zelf. Deze aflevering: andijviesalade.

Ingrediënten 

Voor 2 personen:

Salade

  • 1 krop andijvie 

  • Een halve appel 

  • 1 handje walnoten 

  • 100 gram zachte geitenkaas

  • 1 eetlepel honing 

 

Dressing

  • 2 eetlepels azijn 

  • 1 theelepel mosterd 

  • 100 ml zonnebloemolie 

  • 2 eetlepels honing 

 

Standaard in huis 

  • Zout en peper 

 

Benodigdheden 

  • Potje om dressing in te maken  

  • Grote kom 

  • Snijplank  

  • 2 kommetjes om te serveren

Bereidingswijze

  1. Maak de dressing door de azijn, mosterd, 2 eetlepels honing en de zonnebloemolie bij elkaar in het potje te doen. Voeg ook wat zout en peper toe. Doe de deksel op het potje en schud goed door elkaar. 

  2. Was de andijvie en snij de krop in stukjes. Doe de andijvie in een kom.  

  3. Voeg twee eetlepels van de dressing toe aan de andijvie en meng het goed door elkaar. Verdeel de andijvie over de 2 kommetjes. 

  4. Snij de appel in dunne reepjes en leg het op de andijvie. Voeg ook wat zachte geitenkaas en walnoten eraan toe. Strooi er tot slot 1 eetlepel honing overheen.  

  5. Eet smakelijk! 

Kijk ook Op 't land met Yvon Jaspers

In aflevering 2 van Op 't land, de online serie van Onze boerderij: en nu zelf, neemt Yvon je mee haar land op. Hoe gaat het met haar gewassen? Ziet Yvon het nog zitten om voor haar boerderij te zorgen? 

Foto yvon.png

Ramons tips 

  • Het witte gedeelte van de andijvie kun je ook gewoon eten.

  • Voeg van alles toe aan de dressing zoals basilicum, citroensap of extra mosterd. Maak er je eigen versie van! 

  • De dressing die over is kun je één week in je koelkast bewaren en gebruiken voor allerlei andere gerechten. 

De Eerlijker eten nieuwsbrief

Lees alles over de herkomst van jouw eten, vind duurzame inspiratie en ontdek verrassende recepten.

Yvon Jaspers op 't land kropsla onze boerderij