Van gewas tot gerecht: frisse andijviesalade
Yvon Jaspers kookt met BinnensteBuiten chef-kok Ramon Brugman in Van gewas tot gerecht, de webserie van Onze boerderij: en nu zelf. Ramon toont de veelzijdigheid van elk gewas, zodat ook jij van boer tot bord weet te koken. Deze week: andijviesalade! Benieuwd hoe jij dit kunt maken? Lees het recept en bekijk de video hier.
Ingrediënten
Voor 2 personen:
Salade:
-
1 krop andijvie
-
Een halve appel
-
1 handje walnoten
-
100 gram zachte geitenkaas
-
1 eetlepel honing
Dressing:
-
2 eetlepels azijn
-
1 theelepel mosterd
-
100 ml zonnebloemolie
-
2 eetlepels honing
Standaard in huis
-
Zout en peper
Benodigdheden
-
Potje om dressing in te maken
-
Grote kom
-
Snijplank
-
2 kommetjes om te serveren
Bereidingswijze
-
Maak de dressing door de azijn, mosterd, 2 eetlepels honing en de zonnebloemolie bij elkaar in het potje te doen. Voeg ook wat zout en peper toe. Doe de deksel op het potje en schud goed door elkaar.
-
Was de andijvie en snij de krop in stukjes. Doe de andijvie in een kom.
-
Voeg twee eetlepels van de dressing toe aan de andijvie en meng het goed door elkaar. Verdeel de andijvie over de 2 kommetjes.
-
Snij de appel in dunne reepjes en leg het op de andijvie. Voeg ook wat zachte geitenkaas en walnoten eraan toe. Strooi er tot slot 1 eetlepel honing overheen.
-
Eet smakelijk!
Ramons tips
-
Het witte gedeelte van de andijvie kun je ook gewoon eten.
-
Voeg van alles toe aan de dressing zoals basilicum, citroensap of extra mosterd. Maak er je eigen versie van!
-
De dressing die over is kun je één week in je koelkast bewaren en gebruiken voor allerlei andere gerechten.