Van gewas tot gerecht: soesjes met hartige vulling

Yvon Jaspers kookt met BinnensteBuiten chef-kok Ramon Brugman in Van gewas tot gerecht, de webserie van Onze boerderij: en nu zelf. Ramon toont de veelzijdigheid van elk gewas, zodat ook jij van boer tot bord weet te koken. Het recept van deze week: hartige soesjes van eieren! Benieuwd hoe jij dit kunt maken? Lees het recept en bekijk de video hier.

Van gewas tot gerecht #4 ei soesjes - Onze boerderij: en nu zelf
8 min 30 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Yvon Jaspers kookt met chef-kok Ramon Brugman in Van gewas tot gerecht, de nieuwe webserie van Onze boerderij: en nu zelf. Deze aflevering: hartige soesjes van ei.

Ingrediënten 

Voor 16 à 20 kleine soesjes 

Beslag

  • 100 ml melk 

  • 100 ml water 

  • 100 gram boter 

  • 100 gram bloem 

  • 4 eieren  

 

Vulling 

  • 200 gram roomkaas 

  • 1 teentje knoflook 

  • Een half bosje dille 

  • Een half bosje bieslook 

  • Een half bosje peterselie 

  • Citroenrasp van een halve citroenschil

 

Standaard in huis

  • Zout en peper 

 

Benodigdheden

  • Spuitzak 

  • Bakpapier  

  • Bakplaat 

  • Kom 

  • Snijplank  

  • Garde

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.  

  2. Doe de melk, het water, de boter en een snufje zout in een pan. Breng het geheel aan de kook. 

  3. Voeg de bloem toe en roer het mengsel meteen door elkaar tot de bloem helemaal is opgenomen en de klontjes eruit zijn. Het mengsel vormt zich tot een bal. Roer het beslag terwijl het voor 2 minuten gaart op zacht vuur.

  4. Haal de pan van het vuur. Voeg één voor één de eieren toe aan het beslag; meng de eieren goed door het beslag heen tot het gehele ei is opgenomen, voeg daarna pas het volgende ei toe. 

  5. Leg een bakpapiertje op een bakplaat. Doe het beslag in een spuitzak. Knip het puntje van de spuitzak en spuit kleine soesjes op de bakplaat. Bak ze in een voorverwarmde oven op 220°C voor 16 tot 18 minuten. 

  6. Doe voor de hartige vulling de roomkaas in een kom. Snij een knoflookteentje, de bieslook, de dille en de peterselie fijn. Voeg dit toe aan de roomkaas. Klop de roomkaas en kruiden goed door elkaar met een garde. Voeg tot slot de citroenrasp toe en breng de vulling op smaak met zout en peper. Doe de vulling in een spuitzak.

  7. Vul de soesjes met de vulling uit de spuitzak. Voor de presentatie kun je een dotje van de vulling op het soesje spuiten en er een takje peterselie op leggen.  

  8. Eet smakelijk! 

Kijk ook Onze boerderij: en nu zelf

In aflevering 6 van Onze boerderij: en nu zelf moet Yvon een besluit nemen over de varkens in haar veestapeltje nu de kosten hoger uitvallen. Ze overlegt daarover met varkensboer Henri.

Yvon met haar varken

Ramons tips

  • Dit beslag voor de soesjes kun je ook voor zoete soesjes gebruiken zoals slagroomsoesjes. 

  • Ongevulde soesjes zijn goed te bewaren door ze in te vriezen.

  • Om grote stukjes knoflook in de vulling te voorkomen, kun je zout over het knoflookteentje strooien. Het zout onttrekt vocht en zorgt dat je de knoflook heel fijn kunt snijden.

  • Doe kleine toefjes beslag op de randjes van de onderkant van het bakpapiertje, zodat het niet gaat schuiven. 

De Eerlijker eten nieuwsbrief

Lees alles over de herkomst van jouw eten, vind duurzame inspiratie en ontdek verrassende recepten.

Ramon en Yvon