Rapper Sticks, comedian Nabil Aoulad Ayad en schrijver Ronald Snijders praten over de verengelsing van de Nederlandse taal. En daarbij komt het woord ‘dickpic’ aan bod. Of zoals Sticks hem noemt: de ‘fallusfoto’. Schrijver Ronald oppert de term ‘lulfie’. 

Vervanging dickpic

“Dat maakt het nog lulliger”, zegt Margriet over 'lulfie'. Ook roept Margriet de kijkers op om zelf inzendingen te doen, en dat hebben jullie massaal gedaan. Hier komen ze.

Allitereert lekker

We beginnen met de inzendingen via Instagram. Volger Martin vindt piemelplaatje wel een goeie vervanger. 'Allitereert ook lekker', schrijft hij erbij. Om toch deels in de Engelse sferen te blijven stelt Wouter de term 'pikpic' voor. 'Een fusiewoord', zo schrijft Wouter. Als afsluiter heeft Mag ook nog een suggestie. Simpel, maar daadkrachtig: een 'piemelfoto'. 

Pikprent

Dan over naar de inzendingen die via Facebook binnenkwamen. Lydia stelt het woord 'potloodselfie' voor. Leuke. Ook Marjon heeft er even over nagedacht en komt zelfs met een voorbeeldzin. 'Ik stuur je mijn ikpik'. En dan nog eentje om het af te leren, Joke vindt 'pikprent wel een leuke vervanger voor dickpic.  

Lees ook:

snijders
11 min 48 s
Deze video op je eigen site plaatsen

De nieuwe Dikke van Dale krijgt er dit jaar een kleine duizend Engelse woorden bij. Wat vinden we daarvan en zijn we eigenlijk nog wel trots op onze Nederlandse taal? Samen met rapper Sticks, comedian Nabil Aoulad Ayad en schrijver Ronald Snijders eren we de Nederlandse taal.