Veronique Pardoen begon in 2022 haar traineeship op de afdeling Online Video. Dit was de eerste van de drie redacties waar zij aan de slag is gegaan. Waarom koos zij voor de KRO-NCRV en wat was haar beginnersfout? Lees hier Veronique’s ervaringen tot nu toe! 

Mijn vrienden zouden me zo beschrijven…

Lief, enthousiast, gepassioneerd en zorgzaam. Ik probeer altijd met hart en ziel aan projecten te werken, en zo de beste resultaten af te leveren. 

Dit is waarom ik voor KRO-NCRV heb gekozen…

Omdat ik het op het eerste oog een openminded en fijne organisatie vond waar super toffe programma’s gemaakt worden. Vanaf het eerste moment is dit gevoel bevestigd, ik werd onwijs fijn en lief ontvangen en veel mensen vinden het leuk om mij verder te helpen. Iedereen wil je ook altijd uitleg geven. Ik vind het te gek om meer te weten te komen over de programma’s die ik dagelijks of wekelijks kijk. 

Dit is Veronique

Leeftijd: 30
Geboorteplaats: Geboren in Baarn, opgegroeid in Bussum
Hobby’s: Fotografie, DIY dingen maken voor in huis en social media content maken

Veronique
Zo ziet mijn traineetraject eruit…

De Mediapool is op mijn pad terechtgekomen nadat ik een enige tijd geleden zelf een pilot had gemaakt en deze had opgestuurd naar de KRO-NCRV. Daaruit zijn gesprekken gekomen, en toen hoorde ik over de Mediapool. De eerste vier maanden ben ik aan de slag gegaan op de afdeling Online Video, bij het Youtube programma Spot on om precies te zijn. Daar ben ik bezig geweest met alle social media content op draaidagen, het maken van teasers voor de afleveringen en het inplannen van alle content. Hierna ben ik naar de redactie Binnenstebuiten gegaan, super tof! Het is een plek waar ik van alles mag doen; van onderzoek naar het mee gaan op draaidagen. 

‘Beginnersfouten’ horen erbij, dit was de mijne… 

Ik werd verantwoordelijk voor het inplannen van nieuwe afleveringen. Dit deed ik altijd aan het begin van de week. De afleveringen kwamen elke donderdag om 16.00 uur online, dat ging deze keer even mis. Ik had het op vrijdag 16.00 uur gepland waardoor er een kleine stresssituatie ontstond. Gelukkig was het snel opgelost! 

Na dit jaar heb ik dit bereikt…

Ik hoop na dit jaar mijn mandje vol te hebben gegooid met veel nieuwe ervaringen en kennis. Zoals de kennis over het maken van content, de productie en redactie achter bepaalde programma’s en de structuren binnen de mediawereld. Met alle nieuwe kennis en ervaringen hoop ik een beter en mooier resultaat af te leveren. Uiteindelijk wil ik zelf programma’s gaan presenteren, en na dit jaar wil ik het liefst alle ‘ins en outs’ van het presenteren weten.

Zo heb ik mijn traject tot nu toe ervaren… 

Ik merk dat alles goed loopt. De begeleiding is uitstekend. Mensen weten wat ze in huis halen wanneer er iemand van de Mediapool bij een afdeling komt werken; namelijk weinig ervaring met de mediawereld. Iedereen wil je altijd alles uitleggen, je moet het alleen wel zelf vragen. We werken in drie periodes van vier maanden, ik heb het gevoel dat je daardoor ook echt veel verschillende dingen kan leren.  

Alle workshops en gesprekken die georganiseerd worden vind ik zo inspirerend! Dat het soms alleen met de Mediapool is, maar vaak ook met andere mensen van de KRO-NCRV werkt voor mij heel prettig. We zitten ook met de Mediapool’ers samen om te bespreken hoe alles gaat, dat zijn fijne momenten. Ik vind zelf de draaidagen van BinnensteBuiten het leukst om mee te mogen maken. Je ziet van A tot Z hoe een programma gemaakt wordt.