In De verwondering podcast spreekt Annemiek Schrijver met ex-psychiater Bram Bakker. Door zijn spraakmakende opinies over de psychiatrie werd hij een eenling in zijn vak. En ook in zijn persoonlijke leven ligt die eenzaamheid altijd op de loer. 

Ex-psychiater Bram Bakker stond jarenlang bekend om zijn spraakmakende opinies. Hij bekritiseerde de professionele distantie, die wat hem betreft niet bijdroeg aan de kwaliteit van de zorg. Nu hij psychiater af is kan hij helemaal zichzelf zijn – maar dat ging niet zonder slag of stoot. 

Eenzaamheid ligt in Bram Bakkers leven altijd op de loer. Van zijn jeugd, tot aan zijn liefdesrelaties: ‘de eenzaamheid is er altijd’. 

Nu gaat het beter dan ooit met Bram Bakker. In De verwondering podcast vertelt hij dat – hoe cliché dat volgens hem ook klinkt – kwetsbaarheid kracht is. 

'Ik heb geleerd dat kwetsbaarheid kracht is'

Bram Bakker

In De verwondering podcast kun je luisteren naar het volledige gesprek dat Bram Bakker en Annemiek Schrijver hadden tijdens de opnames voor het tv-programma De verwondering. Een gesprek van ruim 50 minuten over eenzaamheid, de kracht van kwetsbaarheid én jezelf kunnen zijn.

Beluister de podcast hier:

Niks missen van De verwondering?

Schrijf je dan in voor de KRO-NCRV inspiratienieuwsbrief

Annemiek Schrijver