Wandelschoenen aan en gáán: het Stellingenpad is beste wandelroute van de Benelux

Nog geen plannen voor het weekend? Ga dan eens een stuk wandelen over het Stellingenpad. Dat is niet zomaar een wandelroute, maar dit jaar de beste wandelroute van de Benelux! Hij volgt daarmee het Hondsrugpad op dat vorig jaar de titel won.

Het 260 kilometer lange Stellingenpad telt vijftien etappes van 12 tot 28 kilometer lang en is onderdeel van het landelijke wandelknooppuntennetwerk. Je loopt van Appelscha richting Steenwijk en vervolgens naar de Wieden en Giethoorn. Langs het riviertje de Tjonger wandel je naar Allardsoog om via het Fochteloërveen terug te keren naar Appelscha.

 

Natuur en geschiedenis

Onderweg kom je door twee prachtige Nationale Parken: het Drents-Friese Wold en de Weerribben-Wieden. Je geniet niet alleen van wonderschone natuur en stilte, maar ontdekt ook een uniek stuk Nederlandse geschiedenis, waaronder de Koloniën van Weldadigheid. Genoeg om te ontdekken dus. Vind je de etappes te lang, dan kun je ze ook gewoon in tweëen splitsen.

Shortlist

De jury koos het Stellingenpad uit een shortlist met vier andere kandidaten: het Betuwepad (NL), de GRP 161 Tour du Pays de Bouillon (BE), de Heuvelrughike (NL) en de National Park Trail (BE). Geen prijswinnaars dit jaar, maar zeker ook de moeite waard om op je lijstje te zetten. En nu maar hopen op fijn wandelweer!

Alles weten over de herkomst van je eten, groene keuzes en recepten?

Schrijf je dan in voor de Groener eten & leven nieuwsbrief!

keuringsdienst_van_waarde_2023_persfoto_groep_door_stijn_ghijsen.jpg