Wenen opent priklocatie in Stephansdom

Wenen, 21 juli 2021 - De Stephansdom in Wenen, het meest iconische en meest bezochte religieuze gebouw van Oostenrijk, wordt een coronapriklocatie. In de Sint-Barbarakapel in de beroemde kathedraal kunnen mensen vanaf begin augustus zich laten inenten tegen COVID-19.

Kardinaal Christoph Schönborn, aartsbisschop van Wenen, heeft daartoe toestemming gegeven aan de Arbeiter-Samariter-Bund, die de vaccinatielocatie in opdracht van de volksgezondheidsdienst in de Oostenrijkse hoofdstad gaat opzetten. 

Naast de prikruimte in de Barbarakapel, die zich in de noordelijke toren bevindt, zal in de Stephansdom een plek worden ingericht voor de registratie en voor het verblijf na de vaccinatie. 

Voor de vaccinatie is geen voorafgaande registratie nodig; het vaccin van Johnson & Johnson zal worden toegediend aan volwassenen en dat van BioNTech/Pfizer aan jongeren onder de 18 jaar. Er zouden per uur twintig mensen konden worden Aartsbisschop Schönborn had reeds in een interreligieuze brief om informatie over vaccinatiemogelijkheden gevraagd en had herhaaldelijk voor vaccinaties gepleit.

De kathedraal werd gekozen omdat het gelegen is op een zeer druk bezochte plaats in het hart van Wenen. De volksgezondheidsdienst hoopt met de inrichting van deze bijzondere priklocatie de bereidheid tot vaccineren te kunnen vergroten.

In Engeland werden een half jaar geleden al ruimtes in diverse kathedralen ingericht als priklocatie.

bronnen: KAP/APA/Kurier