Kan er zegen rusten op scheiden?

Scheiden is én blijft een pijnlijk proces. Maar kan er toch een zegen op rusten, net als bij het huwelijk? Jacobine Geel vraagt het zich af in een nieuwe aflevering van Jacobine op 2.

Door de coronacrisis lijkt er een dip te zijn in het aantal scheidingen. Maar volgens advocaten en scheidingsmediators is dit slechts uitstel van executie. Veel mensen stellen hun beslissing nu uit vanwege de financiële onzekerheid die deze crisis met zich meebrengt.

Maar als het aantal scheidingen na deze crisis misschien weer gaan toenemen, hoe zorg je er dan voor dat je dat op een goede manier doet? Met elkaar én voor de kinderen?

Jacobine op 2
Alain Verheij
Jacobine Geel
Jacobine Geel

In de nieuwste aflevering van Jacobine op 2 spreekt Jacobine Geel hierover met theoloog Alain Verheij. Toen hij een aantal jaar geleden ging scheiden en daarna hertrouwde, kreeg hij te maken met veel oordelen binnen de kerk.

Ook advocaat-mediator Julia Veldkamp schuift aan, die veel mensen begeleidt in het moeilijke proces van een scheiding.

Jacobine op 2
Julia Veldkamp
Jacobine op 2
Suzanne Rethans

Journalist Suzanne Rethans schrijft in haar columns op een openhartige manier over haar eigen scheiding. Aan haar vraagt Jacobine: ‘Hoe kan dat scheidleed voorkomen worden.’