Zien: De meest spraakmakende liedjes uit The Passion

We kijken met z’n allen terug op een fantastische The Passion in Roermond. Deze elfde editie was extra speciaal omdat er nieuwe liedjes en scenes te zien waren en dit keer was het geheel zonder publiek. Om nog even terug te blikken op dit prachtige paasspektakel, hieronder de meest besproken liedjes.

Door de wind - Maria 

Het origineel van Stef Bos was natuurlijk al prachtig, maar dit lied kreeg nog een extra lading toen Maria dit zong voor Jezus, omdat ze onzeker was over Zijn lot. Trijntje Oosterhuis vertolkte dit jaar de rol van Maria en met haar prachtige soulstem bracht ze het gevoel en boodschap over van dit lied. Op nummer 3:

IJskoud – Jezus & Judas

Jezus voelt zich niet alleen verraden door Judas, maar ook Judas voelt soortgelijke gevoelens jegens Jezus. Daarom is voor het eerst in deze editie het lied ‘IJskoud’ (origineel van zanger Nielson) ten gehore gebracht. “Waarom zou je dat doen?” zingen Freek Bartels (Jezus) en Rob Dekay (Judas) elkaar toe en dat komt binnen, daarom dit lied op nummer 2:  

Ik ben maar een mens - Judas

Dit lied was een week lang trending op Youtube en er werd over gesproken in talkshows. Is het de rauwe donkere stem van Rob Dekay die dit lied zo’n succes maakt? Of zijn het de vertaalde woorden van het originele Human: “Ik ben maar een mens van vlees & bloed”, waar iedereen zich in kan herkennen? Dit lied is in ieder geval de meest spraakmakende van The Passion 2021.

Dit zijn slechts 3 van de 14 liedjes uit de nieuwste editie van The Passion, wil je meer zien? Kijk dan op youtube.nl/thepassionnl