In iedere vrouw huist een godin. Je moet haar alleen ‘even’ zien te vinden en voelen en dat is waar priesteres Madelinde Taken bij helpt. Ze begeleidt vrouwen met workshops waarin je je eigen godin boetseert. Nieuwsgierig? Zo werkt het.

Je eigen kleigodin

Madelinde Taken is priesteres en geeft workshops kleigodinnen maken. Met deze workshops nodigt ze vrouwen uit om in verbinding te komen met de godin in zichzelf en daar vorm aan te geven via klei. Zo maak je contact met je innerlijke wijsheid en leer je meer vertrouwen op je eigen vrouwelijke energie.

Liefde voor natuurreligies

Geschiedenis en mystiek hebben Madelinde altijd geboeid. Na een creatieve, vrije jeugd in de natuur ontwikkelde ze een grote liefde voor natuurreligies en interesse in de balans tussen het mannelijke en het vrouwelijke in zichzelf en in de maatschappij. De verbinding met haar innerlijke godin en vrouwelijke energie bracht haar een krachtig en helend gevoel dat ze nu met andere deelt.

De kracht van moeder aarde

Madelinde: ‘Ik geloof in de kracht van natuurlijke materialen. Moeder aarde geeft ons zo veel moois. Er is zo veel wijsheid in de natuur, in de aarde opgeslagen als herinnering van ons verleden, in ons lijf, onze ziel en in de spirit wereld: ik zoek daar verbinding mee en vanuit die verbinding ontstaan mijn creaties.’

‘Het vrouwelijke is net zo belangrijk als het mannelijke. Er is geen statusverschil’

Niet alleen priesteres

In haar eigen leven is de balans tussen mannelijk en vrouwelijk ook duidelijk aanwezig. Naast haar werkt als priesteres werkt Madelinde namelijk ook bij de goederenontvangst van een distributiecentrum. Daar vervoert ze pallets voorraden op een heftruck. Het is bijna het tegenovergestelde van wat ze doet met haar spirituele workshops. Madelinde: ‘Als priesteres leef ik met en dichtbij de natuur en vanuit mijn vrouwelijke energie, vanuit de godin in mij. In mijn andere werk gebruik ik juist meer mijn mannelijke energie.’ Die twee gaan ook prima samen, vindt ze: ‘Het vrouwelijke is net zo belangrijk als het mannelijke, er is geen statusverschil, ze mogen er allebei zijn.’

Hoe het in zijn werk gaat

De workshops van Madelinde beginnen buiten in een cirkel om een vuurplaats. Om dat vuur maakt ze samen met de deelnemers verbinding met de elementen en benoemt ze verschillende godinnen en vrouwelijke voorouders. Via een meditatie maken de deelnemers contact met zichzelf en hun innerlijke godin of hun vrouwelijke kracht. Vervolgens gaan de deelnemers naar binnen om het beeld te visualiseren met klei.

Kim-Lian en haar innerlijke godin

In Zin in morgen gaat Kim-Lian op bezoek bij Madelinde. In eerste instantie vindt ze het nog wat abstract voelen, maar uiteindelijk ontstaat er ook bij haar een sterk beeld van haar eigen vrouwelijke kracht. Kijk deze uitzending hier terug.

Workshop godinnen kleien

Zelf een krachtbeeld maken

Ben je benieuwd naar de godin in jou? Probeer het dan zelf. Zorg dat je een stevig stuk boetseerklei hebt en een rustige plek om te mediteren. Tijdens die meditatie leg je je rechterhand op je hart en je linkerhand op je buik. Richt je aandacht op je eigen vrouwelijke kracht en open na een tijdje je rechterhand. Probeer het symbool te visualiseren in die rechterhand. Dat hoeft niet per se in de vorm van een godin te zijn, het kan ook een sterk gevoel zijn over een kracht in jezelf. Moedig bijvoorbeeld, zachtaardig, wijs, invoelend of juist sensueel. Maak met die kracht in gedachten het beeld. Je laat jezelf daarin zo vrij als je zelf wil, er is geen goed of fout. Zie het als een krachtbeeld, een symbool voor hoe jij in het leven staat of wil staan.

In Zin in morgen doet Kim-Lian een workshop godinnen kleien
18 min 36 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Kim-Lian gaat Godinnen kleie