In Zin in morgen op NPO Radio 5 praat presentator Sander de Kramer deze week met twee enthousiaste vogelspotters, hoort hij alles over schoolhond Spikkel en introduceert hij een gloednieuwe rubriek.

Hebe Boerhout en haar vader Jan-Willem Boerhout hebben een bijzondere gezamenlijke hobby: vogelspotten. Op hun TikTok-account houden ze hun bijna 2000 volgers op de hoogte van hun avonturen tijdens het spotten. In Zin in morgen vertellen ze aan Sander dat ze met hun TikTokvideo’s rust willen brengen op het snelle medium.

 

Een magische beleving

Jeroen van der Spek geeft in de rubriek 'Jeroen wat gaan we doen' wekelijks een tip voor een uitje in Nederland. Deze keer tipt hij een uniek fietspad in Nuenen. Bezoekers zullen in de schemering verrast worden door een ontwerp van licht en kleur, geïnspireerd op het wereldberoemde werk De Sterrennacht van Vincent van Gogh. Een fietstochtje wordt zo een magische beleving.

Harige klasgenoot

Tussen het rekenen en spellen door even knuffelen met een hond: voor kinderen op basisschool De Grondtoon in Bunschoten is deze droom werkelijkheid. Eén keer per week komt de vrolijke schoolhond Spikkel met zijn baasje Aline Timmer mee naar school. In Zin in morgen vertelt Aline wat de leerlingen van hun harige klasgenoot vinden.

 

De steunplaat

Deze week een primeur in Zin in morgen! In de nieuwe rubriek De steunplaat kunnen luisteraars een lied aanvragen voor iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. De allereerste steunplaats wordt aangevraagd door Ab van Wijngaarden. Hij vraagt 'I'm just a Singer in a Rock 'n Roll band' van The Moody Blues aan voor zijn neef Martin. Hij verloor in februari van dit jaar zijn vrouw aan kanker.

Zin in morgen op NPO Radio 5

Zin in morgen is er ook op de radio! Luister elke zaterdag tussen 18.00 uur en 20.00 uur naar Zin in morgen met Sander de Kramer op NPO Radio 5.

sander de kramer portret