Koen fietst 35 duizend kilometer voor het goede doel

Koen Sachse gaat in z'n eentje de wereld rond fietsen. En die 35 duizend kilometer wil hij in anderhalf jaar tijd afleggen. Een gigantische onderneming, maar hij heeft er een goede reden voor. Met dit avontuur probeert hij geld op te halen om kansarme kinderen in Sierra Leone te helpen. In de radiouitzending van Zin in Morgen praat hij met presentator Sander de Kramer over dit bijzondere avontuur.

The Sunday Ride

Op z'n website legt Koen uit wat de bedoeling is. De fietstocht die hij gaat maken, voert hem door dertig landen en vier continenten. Onderweg wachten hem nogal wat ontberingen. Zo zal hij te maken krijgen met verschillende klimaten en uitdagende weersomstandigheden. Ook slechte wegen en steile bergbeklimmingen zullen het uiterste van z'n benen en uithoudingsvermogen vragen. Om nog maar te zwijgen van de mentale beproeving van eindeloze, rechte wegen door de woestijn. 

Met zo'n 30 kilo aan bagage zal hij volledig zelfvoorzienend zijn, maar onderweg probeert hij waar mogelijk te overnachten bij mensen die hij ontmoet. Hij is altijd geïnteresseerd geweest in het verkennen van onbekende gebieden, het ontdekken van verschillende culturen en het ontmoeten van nieuwe mensen. Met de fiets kan hij dit alles op een rustige, budgetvriendelijke en milieuvriendelijke manier ervaren. 

School Sierra Leone

Maar een van de belangrijkste redenen om deze extreme uitdaging aan te gaan, is om geld in te zamelen voor onderwijs aan kansarme kinderen in het Afrikaanse land Sierra Leone. Koen hoopt maar liefst 100.000 euro op te halen. Met dat geld kan een school worden gebouwd en kunnen duizenden kinderen onderwijs krijgen. Deze kinderen krijgen een kans op een beter leven en daarmee krijgt een van de armste landen ter wereld een flinke zet in de richting van een betere toekomst. Immers: de jeugd ís de toekomst.

Wil je Koen volgen op z'n reis? Dat kan hier.

Doneren voor het project in Sierra Leone kan hier.

Sunday Foundation

De bijzondere reis van Koen wordt niet alleen mogelijk gemaakt door donaties, maar ook door steun van de Sunday Foundation. Deze organisatie werd opgericht door Sander de Kramer en Hugo Borst en heeft inmiddels meer dan 30 scholen in Afrika gebouwd. De stichting draait volledig op vrijwilligers. Er zijn geen salarissen, geen loonstrookjes, geen huur, de donaties komen voor de volle 100% terecht bij de projecten.

Hieronder zie je een impressie van het werk van de Sunday Foundation.