Koen fietst 35 duizend kilometer voor het goede doel

Koen Sachse fietst in z'n eentje de wereld rond. En die 35 duizend kilometer wil hij in anderhalf jaar tijd afleggen. Een gigantische onderneming, maar hij heeft er een goede reden voor: hij wil geld ophalen voor kansarme kinderen in Sierra Leone. In de radiouitzending van Zin in morgen praat hij met presentator Sander de Kramer over dit bijzondere avontuur.

The Sunday Ride

Op zijn website legt Koen uit wat de bedoeling is. De fietstocht die hij maakt, voert hem door dertig landen en vier continenten. Onderweg wachten hem nogal wat ontberingen. Zo zal hij te maken krijgen met verschillende klimaten en uitdagende weersomstandigheden. Ook slechte wegen en steile bergbeklimmingen zullen het uiterste van z'n benen en uithoudingsvermogen vragen. Om nog maar te zwijgen van de mentale beproeving van eindeloze, rechte wegen door de woestijn. 

Met zo'n dertig kilo aan bagage zal hij volledig zelfvoorzienend zijn, maar onderweg probeert hij waar mogelijk te overnachten bij mensen die hij ontmoet. Hij is altijd geïnteresseerd geweest in het verkennen van onbekende gebieden, het ontdekken van verschillende culturen en het ontmoeten van nieuwe mensen. Met de fiets kan hij dit alles op een rustige, budgetvriendelijke en milieuvriendelijke manier ervaren. 

 

School Sierra Leone

Maar een van de belangrijkste redenen om deze extreme uitdaging aan te gaan, is om geld in te zamelen voor onderwijs aan kansarme kinderen in het Afrikaanse land Sierra Leone. Koen hoopt maar liefst 100.000 euro op te halen. Met dat geld kan een school worden gebouwd en kunnen duizenden kinderen onderwijs krijgen. Deze kinderen krijgen een kans op een beter leven en daarmee krijgt een van de armste landen ter wereld een flinke zet in de richting van een betere toekomst. Immers: de jeugd ís de toekomst.

Volg de reis van Koen hier

The Sunday Foundation

De bijzondere reis van Koen wordt niet alleen mogelijk gemaakt door donaties, ook door steun van de Sunday Foundation. Deze organisatie werd opgericht door Sander de Kramer en Hugo Borst en heeft inmiddels meer dan 30 scholen in Afrika gebouwd. De stichting draait volledig op vrijwilligers. Er zijn geen salarissen, de donaties komen volledig terecht bij de projecten.

Sander de Kramer